P03 Myyrmäen muistoja

Ylivoima on voimaa

P03 Myyrmäen muistojaMaaliskuun kuukauden joukkue VJS P03 Myyrmäki edustaa melkoista ylivoimaa. Jalkapallon harrastamiseen painottuva joukkue ei kärsi akuutista pelaajapulasta, vaan joukkueessa on yli 40 innokasta poikaa. Tämä on joukkueen iso vahvuus ja hatunnoston arvoista toimintaa koko tiimiltä.

Joukkueen vastuuvalmentaja Markku Kokkarinen on luotsannut joukkuettaan jo seitsemän kautta. Matkan varrella joukkueen nimi on muutamaan kertaan jo vaihtunut eri kausien nimeämistapojen mukaisesti vakiintuen lopulta nykyisen kaupunginosanimeämiskäytännön mukaiseksi VJS P03 Myyrmäeksi.

-Pelaajamäärän kasvuun on varmasti monia syitä. Monet kertaalleen tauolle lähteneet ovat palanneet tiimiin ja osa pojista on pelannut joukkueessamme alusta lähtien. Arvelen, että pelaajamääräämme vaikuttaa se, että joukkueessamme pystyy pelaamaan omalla tasollaan ja kehittyä – tai hiipua – pelaajana jos niin haluaa. Mielestäni joukkueemme toiminta on vakaata ja riittävän leppoisaa tai sopivan haastavaa suurimmalle osalle pelaajista, jolloin myös entiset kilpapelaajat viihtyvät joukkueessa. Hyviä kavereita löytyy jokaiselle ja kaverit houkuttelevat kavereita porukkaan, luettelee joukkueen ylivoiman salaisuuksia valmentaja Markku Kokkarinen.

Joukkueenjohtajana toimii Riina Linnas, joka on ollut mukana nyt yhden kauden ajan. Aiemmin oma poika pelasi toisessa VJS-joukkueessa ja joukkuevaihdon myötä Riina otti jojon tehtävät vastaan Myyrmäen-tiimissä. Joukkueen historian muistelusta Riina antaakin puheenvuoron mielellään vastuuvalmentajalle, jonka ura joukkueen mukana kattaa pitkän ajanjakson. Kovin kauaksi ei tarvitsekaan palata, että tähän mennessä ikimuistoisin turnauskokemus vastuuvalmentaja Markku Kokkarisen muistin lokeroista löytyy. –  Kyllä se oli viime vuoden Hesa Cup 2015.  Voitimme alkulohkomme punaisella tiimillä. Pelasimme koko kauden parasta peliämme, kun kauden aikana harjoitellut asiat loksahtivat kohdalleen ja taistelimme oivallisesti joukkueena, erilaisista avainpelaajien vammoista ja kuumeista huolimatta. Koko taustajoukko puhalsi yhteen hiileen, fiilis oli todella hyvä, roolit olivat selkeät ja kaikki olivat todella sitoutuneita, innostuu Kokkarinen muistelemaan. Niin hyvä muisto siitä jäi, että joukkueen tämänkin kauden pääturnaus on Hesa Cup ja harjoitukset, pelit ja muut turnaustapahtumat tähtäävätkin heinäkuisessa suurtapahtumaan valmistautumiseen ja siinä onnistumiseen.

Meininki P03 Myyrmäen joukkueen harjoituksissa on sykähdyttävä. VJS:n punaverkkaritakkisia pelaajia on niin pitkä rivistö, että valokuvaankaan ei koko rivi mahdu. Täällä ei kauaa seisoskella, vaan treenit käynnistyvät vauhdilla ja tempo harjoituksissa on hyvä. Ylivoima näkyy myös harjoituksissa, sillä iso pelaajamäärä on helppo jakaa järkeviin ryhmäkokoihin, joissa riittää pelaaja paikalle kuin paikalle. Pojat keskittyvät hyvin valmentajan ohjeisiin eikä keskittymistä katkaise juurikaan kentän ulkopuoliset asiat. Kun pieni 5-vuotias tyttöpelaaja kulkee kentän reunaa pitkin poikien ohi ja selittää saaneensa tarran ja kiiltokuvan ahkerasta harjoittelustaan, herättää se kuitenkin -03 pojatkin hymyilemään pienelle pelaajanalulle – mutta vain hetkeksi, sillä taas mennään! Nämä nuoret miehet ovat selvästi tottuneet harjoittelemaan aktiivisesti pienestä pitäen.

Paljon vapaa-aikaansa jalkapallon vapaaehtoistoiminnalle antanut valmentaja Markku näkee VJS:n vahvuutena sen, että seurassa on monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia kaikille pelaajille ja osallistumismahdollisuuksia toimintaan haluaville vanhemmille. – Treenaamisen laatu on tärkeämpää kuin siihen käytetty aika, Kokkarinen toteaa ja katsoo, että tehokkaat tunnin harjoitukset ja vartin alkulämmittelyt riittävät mainiosti. – Niinhän se on, että se aika pitää vain käyttää oikeisiin asioihin, hän jatkaa VJS-metodin oppejakin kompaten. Vastuuvalmentaja

VJS P03 Myyrmäki:

yli 40 pelaajaa

Vastuuvalmentaja Markku Kokkarinen

Joukkueenjohtaja Riina Linnas

VJS P03 Myyrmäen ja muiden joukkueiden yhteystiedot löydät täältä.

P03 Myyrmäki