Pojat_markkinointi_1

VJS:n tiedote koronavirustilanteeseen liittyen 9.3.2021

Tervehdys kaikille,

Koronatilanne elää rajoitusten, suositusten ja määräysten osalta jatkuvasti. Tavalla tai toisella ne kaikki koskevat kaikkia VJS-pelaajia, joten kukaan ei niiden vaikutuksilta valitettavasti säästy. Toisaalta kaikkien yhteisenä tavoitteena varmasti on se, että kannamme yhteiskunnallisen vastuumme epidemian hillitsemisessä sekä toisaalta, että pääsemme mahdollisimman pian takaisin kiinni normaaliin toimintaan.

Eri julkisten tahojen ohjeistusten ja määräysten sekä niiden tulkintojen ristitulessa ei ole helppoa toimia, sillä ne saattavat jopa alueellisesti olla keskenään ristiriitaisia ja epäjohdonmukaisia – kuten olemme aiemminkin todenneet. Toisaalta pitää kuitenkin itse omassa toiminnassaan toimia linjakkaasti ja vastuullisesti, eikä poimia ”noutopöydästä” itselleen parhaiten sopivia osasia. Näin olemme toimineet koko kriisin ajan, emmekä halua tuosta linjasta poiketa. Määräysten osalta toimimme ehdottomasti, ohjeistusten osalta käytämme kokonaisharkintaa, taataksemme pelaajillemme edelleen mahdollisimman turvallisen toimintaympäristön ja pitääksemme jokaisesta pelaajastamme kokonaisvaltaisesti huolta mahdollisimman hyvin.

Toimimme alle 20-vuotiaiden junioreiden osalta 10.3. alkaen seuraavien ohjeistusten mukaisesti:

  • 2007-syntyneet ja vanhemmat, alle 20-vuotiaat juniorit ovat viranomaistahojen suositusten mukaisesti etätoiminnassa lähtökohtaisesti 28.3. saakka. Seuraamme tässä erityisesti koulujen toimintaa, eli avaamme lähitoiminnan myös näille ikäryhmille viimeistään samassa tahdissa koulujen lähitoiminnan kanssa, mikäli se on määräysten mukaan mahdollista.
  • 2008-syntyneiden ja nuorempien osalta toimitaan Aktia Areenalla kuten maaliskuussa tähänkin asti; harjoittelu toteutetaan tosiasiallisesti ilman lähikontakteja
  • 2008-syntyneiden ja nuorempien osalta Hissikeskus-kentällä toiminta toteutetaan niin, että lähikontakteja vähennetään normaalitoiminnasta, mutta pelinomainen harjoittelu on mahdollista

Nämä ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi. Toisin sanoen muutokset ovat mahdollisia pikaisellakin aikataululla, mikäli tarvetta/mahdollisuuksia ilmenee.

Päätökset ja toiminta sulkuaikana ovat herättäneet, ja herättänevät jatkossakin, paljon kysymyksiä. Näihin kysymyksiin vastataksemme järjestämme keskiviikkona 10.3. klo 17-18 infotilaisuuden etäyhteyksien kautta, ja tuohon tilaisuuteen voivat tulla mukaan kaikki halukkaat – pelaajat, joukkueiden toimihenkilöt, pelaajien vanhemmat. Tilaisuuden tallenne löytyy tältä sivulta.

Jotta varmistamme tilaisuuden sujuvan etenemisen ja aikataulussa pysymisen, pyydämme lähettämään kysymyksiä myös etukäteen. Kysymykset tulee lähettää 10.3. klo 16 mennessä osoitteeseen kim.ekroos@uusi.vjs.fi otsikolla ”Etukäteiskysymys koronainfoon 10.3.”

On edelleen tärkeää huomioida, että mitä tahansa päätöksiä teemmekään, emme voi tehdä niitä vain yhtä joukkuetta tai ikäluokkaa ajatellen, vaan kokonaisuus huomioiden. Koska toiminnassa pitää ottaa huomioon käytettävissä olevat olosuhteet, turvallisuusohjeet ja henkilöresurssit, eivät muutokset – suuntaan tai toiseen – ole koskaan yksinkertaisia.

Toivotan edelleen kaikille terveyttä ja jaksamista kriisin keskellä. Palaamme asiaan siis keskiviikkona etäyhteyksien kautta.

Kim Ekroos
Toiminnanjohtaja