VJS_logo_2016_RGB

VJS:n seurakehityshankkeelle OKM:n seuratukea!

Vaiherikkaan ja haastavan kevään keskelle saatiin iloisia uutisia, kun Länsi-Vantaan ylpeyden kehityshanke seuran yhteisötoiminnan kehittämiseksi pääsi opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuen piiriin täydellä 15000 euron tuella.

VJS:n hankkeessa yhteisötoiminnalla tarkoitetaan oman ympäristön ihmisten kiinnittämistä seuran toimintaan, tasavertaisten liikuntamahdollisuuksien luomista jalkapallon keinoin, huomioimiskulttuurin ja yhteisöllisyyden sekä seuran vaikuttavuuden ja tunnettuuden lisäämistä.

– Näemme, että seuran jäsenmäärä on ydintoiminta-alueensa väkilukuun nähden niin merkittävä, että seura kokee jopa vastuukseen toimia omassa yhteisössään myös perinteisen seuratoiminnan ulkopuolella, ja pyrkiä tällä tavoin vaikuttamaan liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen, yhteisöön kiinnittymiseen sekä yksilön huomioimiseen iästä riippumatta. Toisaalta seura haluaa myös tarjota uusille jäsenille matalan kynnyksen toimintaa, jonka kautta kiinnittyä seuran toimintaan, kertoo hankkeesta vastaava toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Hankkeen tavoitteena on luoda yhteisötoiminnalle pysyvyyttä, lisätä toiminnan aloittavien lasten ja heille tarjottavan toiminnan määrää, ja luoda pysyvää, viikoittain tapahtuvaa matalan kynnyksen toimintaa, jonka pääkohderyhmänä ovat 1-12 vuotiaat lapset. Hankkeen avulla käynnistetään pääsääntöisesti uutta toimintaa, mutta tuetaan myös jo olemassa olevaa.

– Hankkeen myötä seuralle kasvaisi uusi ”raaja”, joka kurkottelee uudella toiminnallaan ensisijaisesti yhteisön hyvään urheilun avulla. Tämä kehitys tekisi seurasta entistä laadukkaamman, mutta myös yhteisölleen entistä merkityksellisemmän. Näemme hankkeessa ja yhteisötoiminnan kehittämisessä huikean potentiaalin, joka toteutuessaan suunnitellusti vie seuran taas uudelle tasolle, Ekroos päättää.

Käytännössä toiminta tulee pitämään sisällään muun muassa päiväkoti- ja oppilaitosyhteistyön kehittämistä, uusien matalan kynnyksen toimintojen käynnistämistä, seniorityön kehittämistä ja niin kutsutun alumnitoiminnan käynnistämistä.

Lisätietoja OKM:n seuratuesta löydät täältä.

Lisätietoja:

Kim Ekroos
0407336481
kim.ekroos@uusi.vjs.fi

Jenni Hannula
0440876869
jenni.hannula@uusi.vjs.fi