untitled-194

VJS rekrytoi päätoimisia ja osa-aikaisia valmentajia – tavoitteena erinomainen valmennus

VJS on avannut valmentajien rekrytointisivut www.dev.vjs.fi/rekry. Tarjolla on useita erilaisia valmennustehtäviä päätoimisista tehtävistä osa-aikaisiin ja oppisopimuksiin.

– Valitsimme seuramme yhdeksi strategiseksi tavoitteeksi erinomaisen valmennuksen ja sitä kohti mennään monesta suunnasta. Yksi niistä on valmentajien rekrytoiminen avaintehtäviin, kommentoi toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne.

Poikien nuoruusvaiheen talenttivalmentajan palkkaukseen tukea

Palloliiton liittohallitus vahvisti viime viikon kokouksessaan, että VJS saa palkkaustukea tyttöjen talenttivalmennukseen ja poikien nuoruusvaiheen (D12-C15-juniorit) talenttivalmennukseen sekä Fortum-tutor -tehtävän jatkamiseen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

– Tyttöjen puolella on selvää, että loistavaa työtään jatkaa nykyinen talenttivalmentajamme Jonne Kunnas, mutta poikien puolelle avautuu nyt uusi kiinnostava tehtävä valmennuksen ja pelaajakoulutuksen kehittämiseen ja erityisesti talenttipelaajien jokapäiväiseen valmennukseen, kuvaa Yli-Rinne.

Talenttivalmennuksen lisäksi VJS etsii tyttöjen valmennuskoordinaattoria

– Haluamme satsata alle 12-vuotiaiden toimintaan myös tytöissä, linjaa Yli-Rinne

Pelaajamäärät ikäluokissa ovat kovin erilaiset poikien kanssa. Tästä syystä samassa joukkueessa pelaa hyvin erilaisia asioita jalkapallosta odottavia lapsia ja perheitä.

– Oli odotukset jalkapalloharrastuksesta mitä vaan, se että toiminta kehittävää, innostavaa ja laadukasta, on keskiössä kun ajatellaan lasten motivaatiota ja kiinnittymistä urheilulliseen elämäntapaan. Siitä ponnistaa toimitamme järjestämisen ja kehittämien ydin, Yli-Rinne filosofioi.

Kaikkein innokkaimpien tyttöjen varalle on myös suunnitelmat

– Tyttöjen talenttivalmentajamme Jonne Kunnas ajaa toimintamme keskiöön tytöille myös harjoittelua poikien kanssa. Kaikkein innokkaimmat voisivat harjoitella säännöllisesti ja heistä koottu ryhmä myös pelata poikien kanssa ja heitä vastaan, Yli-Rinne avaa tyttöjen valmennuksen kehittämistä.

– Mutta kaikki ponnistaa aina siitä, että perustoiminta eli joukkuetoiminta on kunnossa, että pelaajan arkitekeminen on laadukasta ja siksi laitamme paukkuja koordinaattorirekrytoinnin kautta joukkueiden arkeen, Yli-Rinne sanoo.

Tyttöjen valmennuksen koordinaattori vastaa myös pelaajien rekrytoinnista päiväkoti- ja koulutapahtumien kautta.

Oppisopimusopiskelijalle myös töitä

– Meillä on useita olemassa olevia lasten ryhmiä ja myös uusia suunnitteilla joihin tarvitsemme hyviä ohjaajia. Lisäksi joukkueissamme tarvitaan lisävalmentajia. Oppisopimusopiskelu liikunnanohjaajaksi saattaisi olla jollekin nuorelle win-win -tilanne kanssamme. Uskon, että nuoren ja VJS:n tarpeet saattaisivat hyvinkin yhdistyä monen osalta, kun voimme tarjota myös tutkintoon johtavaa opiskelua yhdistettynä valmentajan uran aloittamiseen, intoilee Yli-Rinne.

Oppissopimus kestää yleensä kaksi vuotta. Se sisältää yhden-kahden viikon lähijaksoja oppilaitoksessa mutta pääosa oppimisesta tapahtuu työssä oppimalla. Oppisopimusopiskelijalle maksetaan palkkaa.

Osa-aikaisia valmentajan tehtäviä myös tarjolla

VJS:n joukkueissa on tarvetta valmentajille, jotka sitoutuvat seuran linjaan ja haluavat laittaa intohimonsa likoon pelaajien kehittämisen eteen.

– Olemme ottaneet 2010-luvulla valtavia harppauksia valmennuksen kehittämisessä. Mutta kun on hyvässä vauhdissa ei kannata pysähtyä. Haluamme olla visiomme mukaisesti johtava urheilijoiden kasvattajaseura, myhäilee Yli-Rinne.

– Voimme tarjota erilaisia valmentajapaketteja monipuolisesta toimintatarjottimisesta. On joukkuevalmennusta, taitokouluja, palloilukerhoja ja paljon muuta, joiden pohjalta voimme rakentaa osa-aikaisia kokonaisuuksia.

Lisätiedot ja ohjeet työtehtävien hakemiseen löytyy www.dev.vjs.fi/rekry