IMG20220611184214

VJS-päivä kokosi seuraväen MUP:lle

VJS-päivää vietettiin Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 11.6. Neljän sarjaottelun lisäksi päivän aikana järjestettiin seuramestaruuskilpailut futistenniksessä ja 3v3 streetfutiksessa, sekä joukkueenjohtajien tapaaminen.

Lämmin, suorastaan kuuma kesäkeli helli VJS-päivää ja siihen osallistuneita lauantaina 11.6. Myyrmäen jalkapallostadionin alueella.

Päivä alkoi klo 11.30 startanneella PU17 SM-karsintaottelulla VJS-TPS. Kevätkierroksen päättäneessä ottelussa kotijoukkue oli tiukasti parempi, vieden voiton 2-1 (0-1) lukemin. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Rasmus Auramo ja Andi Gega.

Päivän toisessa ottelussa PU20 SM-karsintaottelussa isäntäjoukkue murskasi Käpylän Pallon lukemin 7-1 (4-0). Delee Rautio ja Eemeli Myllö iskivät molemmat hattutempun Henrik Kaiteran osuessa kertaalleen.

Oheisohjelmat kokosivat seuraväen yhteen

Seuramestaruuskilpailut futistenniksessä ja 3v3 streetfutiksessa kokosivat yhteen lähes 50 seuran junioria. Kisaillaiden pelaajien lisäksi ilmatäytteisen streetfutiskaukalon ympärille kokoontui kymmenittäin kannustusjoukkoja ja erityisesti finaalipeleissä oli jo suuremmankin urheilujuhlan tuntumaa.

Kohtaamisia tarjosi myös joukkueenjohtajien tapaaminen, joka kokosi yhteen parisenkymmentä VJS-joukkueiden johtajaa keskustelemaan ajankohtaisita aiheista ja purkamaan joukkueenjohtajille tehtyä kyselyä.

Tapaaminen totesi yksituumaisesti tarpeen kehittää joukkueenjohtajien koulutusta ja mentori-verkostoa. Myös viestinnällisestä yhteistyöstä käytiin hedelmällistä keskustelua.

– Erityisesti oheistapahtumien kohtaamiset tekivät VJS-päivästä järjestämisen arvoisen. On mahtavaa tavata seuraihmisiä ja erityisesti minulle uutena kaverina seurassa, ovat nämä kohtaamiset kultaakin kalliimpia, toiminnanjohtaja Janne Bruun toteaa.

Päivä huipentui edustusjoukkueiden otteluihin

Päivän huipensivat naisten ja miesten edustusjoukkueiden otteluihin, joihin molempiin joukkueet astelivat seuran juniorijoukkueiden saattelemana.

Naiset kohtasivat ottelussaan Pallo-Iirot Raumalta. Ennen ottelun alkua seuran puheenjohtaja Kaj Björkqvist luovutti VJSn kapteenille Kaisa Mäelle palkintolautasen valinnastaan Naisten Ykkösen kuukauden pelaajaksi toukokuusta. Lisäksi seura kukitti naisten joukkueesta vastikään ylioppilaaksi lakitetut pelaajat ja toimihenkilöt.

Itse ottelusta ei valitettavasti tullut kotijoukkueen juhlaa, vaan vieraat pakkasivat kolme pistettä bussin ruumaan 1-3 lukemin (0-3).

Lähtökohdat otteluun olivat selkeät. Molemmat joukkueet olivat sarjan hännillä, eikä pisteitä ollut enää kovin paljoa kummallakaan joukkueella menetettäväksi. Kyseessä oli siis joukkueille tärkeä 6 pisteen ottelu.

– Tiedettiin, että vahva ja fyysinen joukkue tulee Raumalta vastaan. Viime eikä tällä kaudella VJS ei ollut Pallo-Iiroilta kerännyt pistettäkään ja tätä lähdettiin muuttamaan, VJS:n päävalmentaja Aku Jokinen kuvailee lauantain vastustajaa.

Vaikka ilma oli lämmin ja katsomossa kauden ennätysyleisö, kylmää kyytiä koettiin jo kuitenkin ensimmäisen 5 minuutin jälkeen, kun vierasjoukkue onnistui maalinteossa. Vantaalaisten oma peli ei lähtenyt käyntiin ja raumalaiset saivat otteen ottelusta. 28 peliminuutin jälkeen vierasjoukkue oli tukevassa 0-3 johdossa.

– Pelillisesti ei oltu mitenkään erityisesti altavastaajina, mutta pelin sisällä tulee hetkiä jolloin meidän pitää yksinkertaisesti olla parempia. Raumalaisille kolme maalia puoleen tuntiin, kaksi kulmista ja yksi nopeasta vastahyökkäyksestä. Vaikeaksi tehtiin taas voittaminen itsellemme, Jokinen harmittelee.

– Toinen puoliaika oli parempaa tekemistä ja saatiin yksi kavennusmaali, mutta 0-3-tilanteessa tauolla peli oli jo käytännössä pelattu. Molemmissa bokseissa pitää pystyä jatkossa olemaan huomattavasti vahvempia ja pelaamisen taso pitää pystyä säilyttämään läpi pelin, Jokinen päättää ja tavoitteet seuraavaan otteluun ovat selkeät.

Miestenkin pisteet tiukassa Kaarinan poikia vastaan

Päivän päättäneessä ottelussa miesten edustusjoukkue kohtasi Kaarinan Pojat. Ottelun alla puheenjohtaja Björkqvist kukitti ja palkitsi ikuisella kausikortilla seuran entisen toiminnanjohtajan Kim Ekroosin. Parempaa ottelua muistamiselle tuskin olisi voinut osuakaan, sillä ennen nelivuotista pestiään Vantaan Jalkapalloseurassa Ekroos toimi kymmenen vuoden ajan nimenomaan KaaPo:n toiminnanjohtajana.

Ottelussa isäntien pisteet olivat tiukassa.

Ottelu päättyi lopulta pistejakoon 1-1 (0-1), mutta enemmänkin olisi ollut otettavissa ja odotukset otteluun olivat korkealla VJS leirissä.

– Kahden vaikean vieraspelin jälkeen, meillä oli isot odotukset voitosta sarjan häntäpäähän jäänyttä Kaapoa vastaan. Lukuisten poissaolojen vuoksi jouduimme lähtemään otteluun varsin vajaalla kokoonpanolla, päävalmentaja Oskari Kujanen aloittaa.

– Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kohtuullisen tasokas ja saimme luotua tilanteita hitailla sekä nopeilla hyökkäyksillä. Saimme pallon aina tolppaan asti, Kujanen kertaa ottelun alkua.

Ensimmäisenä maalinteossa onnistui kuitenkin vierasjoukkue 36 peliminuutilla.

– KaaPo pääsi kuitenkin johtoon keskeltä pelatulla kombinaatiolla, jonka jälkeen meitä vastaan aina maalannut Juho Salminen pääsi läpi ja sijoitti varmasti pallon maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli lukuisia paikkoja tasoittaa, mutta palloa ei saatu maaliin, Kujanen jatkaa.

Toisella puoliajalla vantaalaiset hakivat hanakammin tasoitusta ja Oskari Ojalan maalin jälkeen voittomaalia.

Kujasen mukaan tasoituksen jälkeen joukkueiden väsymystila alkoi näkyä pelin tasossa. Kotijoukkue onnistui luomaan useita maalintekotilanteita, mutta viimeistelyt eivät riittäneet. Pallo saatiin maaliviivalle asti, muttei kuitenkaan maaliin. Hetkeä myöhemmin tästä Eetu Olvinen pelasti vantaalaisten maalia kohti valuneen pallon aivan maaliviivan tuntumasta.

– Tämä tasapeli tuntuu tappiolta vaikka kohtuu pitkään olimmekin tappiolla. Totuus on kuitenkin, että saimme luotua täysin riittävästi paikkoja pelin voittamiseksi, mutta emme viimeistelleet tänään tarpeeksi hyvin, Kujanen päättää.

VJS-päivän tunnelmia valokuvina

Kuvat Jari Mäensivu, Janne Bruun & Väinö Kuosmanen