vjs p04

VJS P04/1: pitkäjänteinen työ tuottaa hedelmää

VJS:n 2004-syntyneiden poikien (D13) ykkösjoukkueen kevään sitkeä uurastus palkittiin. Joukkue sijoittui Etelä-Länsiliigan kevätkierroksella kuuden parhaan joukkoon, jonka myötä joukkue pelaa syksyllä uudessa Etelä-Länsiliigan mitalisarjassa, jossa mukana ikäluokan kuusi parasta joukkuetta. Syksyn paikan joukkue varmisti jo toiseksi viimeisellä pelikierroksella.

Joukkueen vastuuvalmentajana toimii VJS:n päätoiminen valmentaja Sebastian Söderhom. Seba, oliko tämä suoritus odotettavissa?
– Rehellisesti sanottuna ei ollut, toteaa Seba suoraan. – Meillä on mahtava jengi, hyviä tyyppejä, jotka paiskivat paljon töitä. Talvella pelkäsin, että meillä tulee olemaan suuria haasteita siirtyä pelaamaan isolle kentälle ikäluokan huipputasolla, sillä joukkueessa on paljon pelaajia, jotka eivät ole vielä niin fyysisiä. Vaikka olemme jalkapalloilullisesti hyviä, niin pelkäsin, että meidät ehkä jyrätään siellä. Kehitys on kuitenkin ollut huimaa niin yksilö- kuin joukkuetasollakin ja fyysisissä testeissä huomasimme, että kehitystä on tapahtunut paljon myös pelaajien nopeusominaisuuksissa. Kollektiivisella tasolla koen, että joukkue kuuluu ikäluokkansa parhaimpiin.

Mitkä asiat nostaisit esille ratkaisevina tekijöinä joukkueen hyvään menestykseen tässä vaiheessa? – Meillä on ollut todella vähän loukkaantumisia ja poissaoloja ja läsnäoloprosentti harjoituksissa on yli 85 %, sanoo Seba ja kaivaa heti tarkat tilastonsa esille. – Se on itse asiassa koko 15-vuotisen valmentajaurani aikana kovin läsnäoloprosentti missään joukkueessani, hän iloitsee. -Ansaittu kiitos kuuluu onnistuneen harjoittelun jaksottamisen lisäksi myös koko talven ja kevään ajan toimineille fysioterapeutin treeneille. Kerran viikossa olemme osallistuneet fysioterapeutin vetämiin harjoituksiin, jossa pääpainona on ollut suorituskyvyn lisääminen ja loukkaantumisten ennaltaehkäisy, kertoo Seba innokkaasti.
Joukkueen osalta menestys on myös osoitus pitkäjänteisestä työstä. – Viime kauden päätteeksi joukkueesta lähti muutama avainpelaaja muualle. Saimme onneksi muutaman hyvän pojan muualta ja he ovat päässeet hyvin sisään tiiviiseen ja hyvähenkiseen joukkueeseemme ja tuoneet rinkiin laajuutta. Pääosin joukkueen pelaajat ovat kuitenkin pidempään VJS:ssa olleita pelaajia. Pitkäjänteinen laadukas harjoittelu rupeaa tuottamaan hedelmää ja osoittaa, että VJS-metodi toimii.

Kilpajoukkueella on kaksi peliryhmää, joista toinen pelaa Etelä-Länsi-liigaa ja toinen pelasi keväällä Kakkosta (8v8). Kakkosessa otettiin selkeä lohkovoitto ja siten sarjapaikka nousi syksyksi Ykköseen. – Meillä tärkeä valinta on se, että kaikki joukkueen pelaajat pääsevät pelaamaan joka viikko isoilla minuuteilla, osa ELL:ssa ja osa Kakkosessa. Joukkue on hyvin toimiva ja yhtenäinen vaikka kahdessa peliryhmässä pelataankin. Treeneissä on kova tekemisen meininki ja jatkuvaa kilpailua pelipaikoista, joka viikko pääsee pohtimaan, kenet nimetään mihinkin peliin.

Mikä on joukkueen kesäohjelma? – Juhannuksen jälkeen osallistumme kovatasoiseen VantaaCup:iin yhdellä joukkueella. Sen jälkeen on vuorossa Hesa Cup, jossa toinen peliryhmä pelaa 11v11-sarjassa ja toinen 8v8-sarjassa. Kauden huipennus on kuitenkin SPL:n D13-lopputurnaus, joka on Pajulahdessa 10.-13.8., kertoo vastuuvalmentaja innoissaan. – Lopputurnausta on pidetty ikäluokan epävirallisena SM-turnauksena ja siihen pääseminen on hieno juttu seuralle ja pojille. Mukana on 16 joukkuetta, joista 8 parasta ELL-joukkuetta, 5 parasta PSL-joukkuetta sekä Bremenin aluejoukkue, HKI-Uusimaan Aluesarjan voittaja ja Tampereen/Länsi-Suomen piirin karsinnan voittaja. Hieno kesä tulossa, Seba myhäilee tyytyväisenä.

VJS P04/1-joukkueen kevätkauden viimeinen ELL-peli pelataan tänään keskiviikkona kotipelinä FC Honkaa vastaan. Ottelu alkaa klo 19:00 Myyrmäessä Hissikeskus-kentällä.