VJS_logo_2016_RGB

VJS kehittämään omaa talenttien kehitysohjelmaa

Palloliitto julkisti juhannusviikolla talenttivalmennustukea saaneet seurat ja urheiluakatemiat, eikä VJS saanut jatkoa tyttöjen tai poikien käynnissä olevalle tukijaksolle. VJS:ssä on tehty aiheen parissa huikeaa pioneerityötä ja seura tulee edelleen kehittämään tätä aloitettua prosessia eteenpäin huolimatta siitä, että seura ei liiton tuen piirissä enää ole.

Tyttöjen tuesta VJS luopui keväällä, sillä erinomaista työtä tehneen Arttu Pitkäkankaan lähdettyä tyttöjen maajoukkuevalmentajan tehtäviin, ei pätkäpestiin löydetty sopivaa ratkaisua. Jo tuolloin oli selvää, että tuen jatkuminen olisi epätodennäköistä, joskin seura nousi hakuprosessissa lopulta yllättävänkin korkealle.

Poikien talenttivalmennustuen jatkumista pidettiin seuran sisällä huomattavasti todennäköisempänä. VJS on noussut nuorten huippujoukkueiden toimintaedellytysten tasossa ja pelillisessä kehityksessä Suomen terävimpään kärkeen sekä seuran käynnistämä talenttivalmennusprosessi on kehittynyt nopeasti yhdeksi talenttivalmennuksen mittatikuista. Tästä on erityisesti kiittäminen erinomaisten talenttivalmentajiemme Miika Nuutisen ja Arttu Pitkäkankaan edistyksellistä työtä.

Tämänkertaisen tukihaun kriteerit olivat kuitenkin muuttuneet edellisestä hausta. Painotukset olivat vahvasti viimeisten kolmen vuoden (2016-2018) edustusjoukkueen sarjatasossa, jonka tuli olla vähintään Kakkonen (kolmanneksi korkein sarjataso). Tämän jälkeen tarkemmat pisteet laskettiin sen SK- (Suomessa kasvatettu) ja OK-minuuttien (Oma kasvatti) määrässä. Näillä menneisyydestä ammentavilla kriteereillä mitattuna on täysin selvää, ettei VJS:n pistemäärä noussut tasolle, jonka myötä seuran tuki olisi uusittu.

Nykyinen talenttivalmennuskausi on käynnissä vielä kuluvan vuoden loppuun saakka, joten Nuutisen työ jatkuu normaalisti kauden 2019 loppuun. Seuran tavoitteena on löytää keinot pitää Nuutinen seurassa myös kaudella 2020. Selvitystyö tämän mahdollistamiseksi on jo käynnistetty ja sen etenemisestä tiedotetaan tarkemmin elo-syyskuun aikana. Henkilöstöratkaisuista riippumatta seuran korkealuokkainen talenttivalmennus kehittyy joka tapauksessa eteenpäin.