VJS_logo_50-02

VJS 50 vuotta – Dokumentti nostaa esille historian merkkihetket

– VJS:n 50-vuotisjuhlallisuuksia suunniteltaessa keskusteltiin luonnollisesti seuran historiikista, ja lopulta päädyimme tekemään sen videomuotoisena. Ratkaisu sopi erinomaisesti VJS:n tapaan tehdä asioita ja kun seurasta löytyi vielä miesten edustusjoukkueen maali vartioinut media-alan ammattilainen Jalmari Karvinen sitä toteuttamaan, oli päätöksen kanssa helppoa edetä, muistelee VJS:n entinen toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Suunnittelutyö alkoi vuoden 2019 kesällä ja alkuperäisen aikataulun mukaisestihan dokumentin oli tarkoitus valmistua jo varsinaisena juhlavuonna 2020. Projekti jäi kuitenkin koronapandemian jalkoihin, ja sitä edistettiin kuvausten muodossa useammassa erässä vuosien 2020-2022 välillä. Viimeiset haastattelut ja kuvaukset saatiin purkkiin tämän vuoden kesäkuussa, ja lopulliseen muotoonsa dokumentti viilattiin seuran juhlapäivän alla. 

– Jalmari on kovan luokan ammattilainen, ja hänen työskentelyään oli ilo seurata. Jalmari ja projektin loppuvaiheessa hänen yhteistyökumppaninsa Iconic Creativen Olli Aaltonen ja Miika Takala vastasivat kuvauksista ja editoinnista, ja he tekivätkin hienoa työtä. Suunnitteluvaiheessa pohdimme teemoja, joiden tiimoilta lähdemme kokonaisuutta rakentamaan ja joiden mukaan sitten kartoitimme materiaaleja ja yhdessä nykyisten ja entisten VJS:läisten avulla sopivia henkilöitä, jotka voisivat tarinoidensa kautta kertoa seuran historiasta. Paljon tarinoita jäi varmasti vielä kerrottavaksi toisella kertaa, mutta lopputulokseen voi olla todella tyytyväinen. On tärkeää saada seuran historiaa taltioitua, ja nyt se on tehty, kuten jo sanottua, VJS:n näköisellä tavalla. Oli hienoa olla mukana toteuttamassa tätä projektia, mutta suurimmat kiitokset Jalmarin lisäksi kuuluvat luonnollisesti näille upeille VJS:läisille, dokumentin päätähdille, jotka olivat mahdollistamassa sen syntyä. Kiitos Jari Väisänen, Veli-Matti Rinnetmäki, Juha Pekkanen, Kaisu Rantanen, Kaj Björkqvist, Jouko Nieminen, Seppo Hautala, Juha Heikkilä ja Kalervo Massinen!