Ayoze Mentado

Ville Vastamäki ottaa urallaan uuden askeleen – Ayoze Mentadosta uusi maalivahtivalmennuspäällikkö

Vuosi 2020 on ollut VJS:lle muutosten vuosi, ja vielä sen loppupuolella seuraa kohtasi merkittävä muutos, kun maalivahtivalmennuspäällikkö Ville Vastamäki vastasi myöntävästi uuteen urahaasteeseen. Villen uusi työosoite löytyy Espoon Tapiolasta, missä herra pääsee toimimaan niin ikään valtakunnan eturivin maalivahtivalmentajiin kuuluvan Eemeli Reposen aisaparina.

VJS:n toiminnanjohtaja Kim Ekroos näkee Vastamäen lähdön isona menetyksenä, mutta on toisaalta iloinen tämän päästessä urallaan eteenpäin.

– Ville on huipputyyppi ja kivenkova ammattilainen, jonka menetys kirpaisee totta kai kovaa. Toisaalta on aina hienoa, kun ammattilaisemme pääsevät ottamaan urallaan askeleita eteenpäin. Ville teki meillä erinomaista työtä, ja mies hoiti siirtymisensä kaikilla tavoin tyylikkäästi, joten seuraajansa pääsee jatkamaan työtä hyvistä asemista. Puhunkin varmasti meidän kaikkien suulla, kun toivotan Villelle parasta mahdollista tulevaisuutta uusien haasteiden parissa. Kanssasi oli hienoa ja ilo työskennellä – nyt oli uuden haasteen aika. Iso kiitos!

Kun Vastamäen siirto tuli ajankohtaiseksi, alkoi seura luonnollisesti kartoittamaan tälle seuraajaa. Saappaat ja hanskat olivat suuret, mutta hyvin pian katseet kääntyivät suuntaan, johon Vastamäki lähti, ja siellä Hongasta lähtöä tehneeseen espanjalaiseen Ayoze Mentadoon (UEFA GK B).

– Kartoitimme vaihtoehtojamme, ja ”Ayo” osoittautui keskustelujen ja suositusten perusteella meille erinomaiseksi vaihtoehdoksi. Huolimatta hänen muista sitoumuksistaan pääsimme lopulta nopeasti sopimukseen ja saimme maalivahtivalmennuksen jatkumaan keskeytyksettä. Ayo tuntuu istuvan yhteisöömme erinomaisesti, sillä mies haluaa intohimoisesti kehittää niin omaa osaamistaan kuin maalivahtejaankin, ja on heti ensimmäisestä päivästä lähtien laittanut itsensä ja osaamisensa täysillä likoon. Olemmekin todella tyytyväisiä, että saimme hänet jatkamaan Villen työtä, Ekroos jatkaa.

Mentado on itsekin erittäin tyytyväinen ja innoissaan uudesta pestistään, jonka parissa on jo muutaman viikon ajan ehtinyt työskentelemään.

– Olen todella iloinen ja tyytyväinen. Työympäristö, ilmapiiri ja olosuhteet ovat todella hyvällä tasolla. On hienoa päästä keskustelemaan valmentajien kanssa ja vaihtamaan ajatuksia jalkapallosta. Päätavoitteena on luoda maalivahtivalmennuksen linja ja viedä se myös käytäntöön, luonnehtii Ayo tunnelmiaan ja uutta pestiään.

Mentado johtaa maalivahtivalmennuksen tiimiä, johon kuuluvat hänen lisäkseen jo päättyneellä kaudella mukana olleet, oman toimen ohella valmentavat Ville Silfverberg ja Viivi Korhonen.

– Muista sitoumuksistaan johtuen Ayo ei pysty toimimaan meillä täysin kokopäiväisesti, mutta olemme samalla lisänneet Villen ja Viivin vastuita, joten kokonaisuus on edelleen hyvin kattavasti ja laadukkaasti hoidettu. Olemmekin tyytyväisiä koko maalivahtivalmennustiimiimme ja tapaan, jolla saimme kokonaisuuden rakennettua. Tästä on hyvä jatkaa täysillä kohti kautta 2021, Ekroos päättää.

Koko #jalkapalloyhteisösinulle toivottaa Ayon tervetulleeksi osaksi VJS-perhettä – bienvenido, Ayoze!