Ville Dahlman

Ville Dahlman johtamaan VJS:n edustusjoukkuetoimintoa

Länsi-Vantaan ylpeyden edustusjoukkueet saavat uuden kipparin, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkuetoimintoa luotsannut Ville Dahlman ottaa tehtävän haltuunsa marraskuun alussa. Oman toimen ohella tehtävää kaksi kautta hoitanut Miikka Häkkinen keskittyy jatkossa omaan päätyöhönsä ja jää näin sivuun edustusjoukkueiden toiminnasta.

– Olemme pitkään valmistelleet siirtymää tilanteeseen, jossa edustusjoukkueet eriytetään omaksi yksikökseen. Haluamme tällä toimenpiteellä paitsi lisätä läpinäkyvyyttä ja turvata emo-organisaation toimintaa, ennen kaikkea luoda edustusjoukkueille menestyksen edellytykset. Seuran kunnianhimoiset tavoitteet vaativat myös panostuksia, ja Villen palkkaaminen on ensimmäinen askel tällä tiellä. Pelaamme kärsivällisesti pitkää peliä perustaa huolellisesti rakentaen, ja olemmekin varmoja, että Ville on kovan luokan kokeneena ammattilaisena oikea ihminen viemään prosessia eteenpäin. Samalla kun toivotamme Villen tervetulleeksi, on syytä kumartaa syvään ja kiittää ”Häkää” kahden vuoden työstä edustusjoukkueiden eteen. Tehtävä ei ole ollut helppo, etenkin kun sitä on tehnyt omien päivätöiden ja perhe-elämän ohella, emmekä toisaalta ole seurana pystyneet häntä riittävästi tukemaan. Tätä kirjoitettaessa olemme kuitenkin tilanteessa, jossa molemmat edustusjoukkueet ovat nousseet seuraavalle sarjatasolle ja naiset jo varmistaneet säilymisensäkin, ja kun myös taustojen osalta Häkä on rakentanut pohjaa, on tämän päälle hyvä rakentaa tulevaa, kertaa VJS:n toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Dahlman tulee johtamaan edustusjoukkueita hallinnoivaa osakeyhtiötä ja vastaamaan myös emo-organisaation myynnistä.

– Ville on luotsannut HJS:n edustusjoukkuetta kolmen vuoden ajan ja toimi sitä ennen HJS:n junioriorganisaation toiminnanjohtajana saman pituisen ajan, joten hänellä on kertynyt jo kattavaa kokemusta ja näyttöä menestyksekkäästä organisaation johtamisesta ja kehittämisestä. Kuten sanottua, olemme varmoja, että Ville tulee osaamisellaan viemään myös VJS:n edustusjoukkueita kohti tavoitteitamme ja valmistamaan kokonaisuutta seuraavia steppejä ja sarjatasoja varten. Ville on kokenut ammattilainen, joka tietää mihin hän tulee ja mitä häneltä odotetaan, ja onkin hienoa, että hän oli tehtävästä kiinnostunut ja valmis nopeaan aloitukseen, sillä töitä tehtävässä riittää. Kiitämme myös HJS:n organisaatiota jouhevan ja nopean vaihdoksen mahdollistamisessa, Ekroos jatkaa.

Rekrytointiprosessissa vahvasti mukana ollut puheenjohtaja Kaj Björkqvist on niin ikään mielissään Dahlmanin rekrytoinnista.

– Olen todella tyytyväinen, että saimme Villen riveihimme. Häneltä löytyy vahvaa näyttöä tuloksellisesta markkinoinnista edustusjoukkueiden talouden suunnittelussa ja toteuttamisessa sekä näyttöjä edustusjoukkuetason toiminnan manageroinnista. Villeltä löytyy myös vahvaa ”yrittäjäasennetta” ja hänellä on hyvä näkemys siitä, miten VJS:n edustusjoukkueiden edellytyksiä kehitetään. Mieheltä löytyy myös vahvat näytöt johtajuudesta ja neuvottelutaidoista sekä hyvää ymmärrystä yhteistyön ja yhteisen maalin merkityksestä joukkuelajissa. Isoon tehtävään haettiin kovaa tekijää, ja sellainen myös saatiin.

Dahlman on itsekin innoissaan uuden haasteen edessä, ja mies lähteekin Vantaalle täynnä virtaa valjastamaan vielä hyödyntämätöntä potentiaalia VJS:n hyväksi.

– Odotan innolla uuden tehtävän aloittamista. VJS on iso seura, jolla on selkeä identiteetti ja hyvä maine. Seuralla on potentiaalia nousta edustusjoukkuetasolla korkeammalle, sillä on riittävän laaja ja tasokas junioritoiminta sekä väestöpohja toiminta-alueella. Nouseminen ei ole itseisarvo, vaan se tulee systemaattisen työn tuloksena.

Moderni urheiluseura on kehittyvä organisaatio, jossa seuratyön perinteet ja liiketoiminnallinen ajattelu kohtaavat. Uskon, että pystymme kasvattamaan seuran kaupallista puolta merkittävästi tulevina vuosina vastaamaan asetettuja tavoitteita ja varmistamaan pelaajien sekä valmentajien laadukkaan arjen.

Kiitos vielä HJS:lle kuluneesta kuuden vuoden korkeakoulusta urheilujohtamisen saralla, Dahlman kuvaa tuntojaan sopimuksen synnyttyä.

Jalkapalloyhteisö sinulle toivottaa uusimman jäsenensä lämpimästi tervetulleeksi osaksi VJS-perhettä!

Lisätiedot:
Kim Ekroos
Toiminnanjohtaja
kim.ekroos@uusi.vjs.fi