Artikkelikuva_valmentaja-akatemia

Valmentaja-akatemian haku käynnissä

Oletko kiinnostunut valmentamisesta ja ohjaamisesta? Vai oletko kiinnostunut liikunta-alan kokemuksesta? Oletko pelaaja joka haluaa oppia valmentamaan jo pelaajauran aikana? Haaveiletko jalkapallovalmentajan urasta? Nyt sinulla on mahdollisuus lähestyä jalkapalloa uudesta näkökulmasta ja syventää ymmärrystäsi kuningaslajista.

VJS Valmentaja-akatemian seuraava toimintakausi käynnistyy marraskuussa 2023. Valmentaja-akatemia on oikea paikka Sinulle, jos pelaat tai olet pelannut jalkapalloa, suhtaudut jalkapalloon intohimoisesti ja olet kiinnostunut valmentamisen saloista.

Valmentaja-akatemian tavoitteena on mahdollistaa valmentamisesta kiinnostuneille matalan kynnyksen aloittaa valmentajapolku tutussa ympäristössä. Akatemian aikana valmentajat saavat laadukasta koulutusta ja tärkeää työkokemusta tulevaisuutta ajatellen sekä myös mahdollisuuden työllistyä jalkapallon/liikunnan parissa.

Miksi mukaan?

Valmentaja-akatemiaan valitut valmentajat käyvät kauden aikana läpi maksuttoman koulutusprosessin. Koulutusprosessiin kuuluu VJS-Metodiin ja opetussuunnitelmaan tutustumista sekä Suomen Palloliiton viralliset Futisvalmentajan startti sekä Ikävaihekoulutus -moduulit.

Koulutusprosessin myötä ymmärrys oppimisesta, valmentamisesta ja itse pelistä lisääntyy. Näin ollen kokonaisvaltainen käsityksesi jalkapallosta paranee, jonka myötä sinulla on paremmat edellytykset menestyä jalkapallossa tulevaisuudessa, niin valmentajana kuin pelaajana.

Koulutukseen valituilla on mahdollisuus toimia halutessaan myös koulutuksen aikana valmentajina seuran eri joukkueissa ja lisäksi he ovat etusijalla seuran kesäleirimme ohjaustehtävissä. Mahdollisista valmentajatehtävistä sovitaan erikseen ja maksetaan erillinen korvaus.  Koulutuksen suorittaneille tarjotaan koulutuksen jälkeen mahdollisuus jatkaa valmentamista säännöllisesti VJS:ssa huomioiden valmentajan omat mahdollisuudet ja toiveet.

Ketkä koulutuksesta vastaavat?

Valmentaja-akatemian kouluttajina toimivat seuran päätoimiset asiantuntijat.
Päävastuu on seuran lapsiurheiluvaiheen valmennuspäällikkö Timo Lehtihalmeksella, joka aloittaa seurassa uuden kauden alkaessa 1.11.2023. Lisätietoja ennen kauden alkua antaa seuran urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholm.

Koulutuksen kesto ja kustannukset?

Valmentaja-akatemian ensitapaaminen tapahtuu lokakuussa 2023. Varsinainen koulutusprosessi alkaa marraskuussa ja kestää kevääseen 2024 asti. Koulutuksia on 1-2 kertaa kuukaudessa. Koulutukseen haetaan täyttämällä ao. ilmoittautumislomake. Koulutuspaikkoja on rajallisesti. Marraskuun koulutuspäivien tiedot löytyvät alta ja muut koulutuspäivät vahvistuvat marraskuun aikana. Koulutus tapahtuu Länsi-Vantaan alueella, tarkemmat paikkatiedot ilmoitetaan lähempänä koulutusta. Koulutukseen valituilta henkilöiltä edellytetään sitoutumista koulutusprosessiin.

Koulutus on akatemiaan valituille maksuton.

Mitä valitut saavat?

 • Hyvät lähtökohdat mahdolliselle jalkapallovalmentajauralle
 • Ohjaus- ja työkokemusta
 • Palloliiton viralliset Futisvalmentajan startti-sekä Ikävaihe-koulutukset
 • Mahdollisuuden työllistyä Vantaan Jalkapalloseurassa (esim. Futisliiga, kesäleirit, joukkuevalmennus)
 • Mahdollisuuden työskennellä tulevaisuudessa seurassa monipuolisesti eri tapahtumissa
 • Mahdollisuuden jatkaa seuran valmentajana koulutuksen päätteeksi

Koulutuksen alustava aikataulu

 • 26.10.2023 klo 17:00-20:00 Ensitapaaminen
 • 5.11.2023 klo 9:00-19:00 Futisvalmentajan startti osa 1
 • 11.11.2023 klo 9:00-19:00 Futisvalmentajan startti osa 2
 • XX.12.2023 klo XX:XX-XX:XX VJS-metodikoulutus osa 1
 • XX.1.2024 klo XX:XX-XX:XX VJS-metodikoulutus osa 2
 • XX.2.2024 klo XX:XX-XX:XX Ikävaihekoulutus osa 1
 • XX.3.2024 klo XX:XX-XX:XX Ikävaihekoulutus osa 2
 • XX.4.2024 klo XX:XX-XX:XX Ikävaihekoulutus osa 3
 • XX.X.2024 klo XX:XX-XX:XX Valmentaja-akatemian päätöstapahtuma

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on nyt avattu ja päättyy 15.10.2023
Ilmoittautuminen tämän linkin kautta

Lisätietoja:

Valmentaja-koulutuksen verkkosivut

Sebastian Söderholm
Urheilutoimenjohtaja
sebastian.soderholm(a)dev.vjs.fi
+358 41 504 7151