Arttu

”Uuteen ympäristöön ja osaksi huipputiimiä” – Arttu Pitkäkangas VJS:n tyttöjen talenttivalmentajaksi

VJS:n uusi talenttivalmentaja on joulukuussa tehtävässään aloittava Arttu Pitkäkangas. 11. vuoden ura FC Kuusysin valmennustehtävissä tehnyt Pitkäkangas on ihanteellinen ratkaisu Jonne Kunnaksen tehtävien jatkajaksi.

– Saimme mukaan valmentajan, jolla on pitkäkokemus mutta samalla intohimoa viedä omaa osaamistaan ja erityisesti seuran tekemistä eteenpäin. Artussa vakuutti se, että hän on hyvä ihmisten kanssa ja se on se tapa, jolla tulokset syntyvät, kommentoi toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne

FC Kuusysin tyttöjen valmennuspäällikön tehtävät ovat hioneet mihestä urheiluseuratoiminnan ammattilaiseksi.

– Aiemmassa tehtävässäni olen päässyt paljon kentälle tekemään töitä eri valmentajien kanssa ja päässyt auttamaan heitä. Tykkään olla haalarit päällä kentällä ja haluan tällä tavoin auttaa viemään VJS:n tyttöfutista eteenpäin, kommentoi Pitkäkangas.

Pitkäkangas on näkee uuden tehtävän innostavana.

– Olen erittäin innoissani päästessäni upeaan seuraan, joka on hyvin johdettu, jolla on kova halu ja selkeät tavoitteet kehittyä. On upeaa päästä työskentelemään lahjakkaiden ja motivoituneiden pelaajien kanssa sekä auttamaan eri joukkueiden valmennustiimejä, Pitkäkangas kuvaa tuntojaan.

VJS:n ensi vuoden valmennuksen yksi kehitysharppauksista on videoiden käytön merkittävä lisääminen niin valmentajien kuin erityisesti pelaajien osaamisen kehittämiseen. Pitkäkangas tuo tähän kokemuksensa VJS:n tiimin hyödynnettäväksi

– Kuusysissä kuvasimme lähes jokaisen ottelun valmentamissani joukkueissa useiden vuosien ajan ja olen työstänyt niistä videoklippejä pelaajille ja valmentajille. Aion tässä asiassa auttaa pelaajia ja joukkueiden valmennusta tulevassa tehtävässäni, Pitkäkangas sanoo innoissaan.

Pitkäkankaan VJS-ura alkaa joulukuussa. Hän tulee pelaajien ja valmentajien avuksi erityisesti D12-B-junioireissa, ja apu tapahtuu juuri siellä, missä futis tapahtuu, kentällä.

– Ensimmäisenä haluan tutustua pelaajiin, valmentajiin ja toimintaympäristöön. Ison osan pelaajista ja valmentajista tiedänkin jo ennestään, josta on varmasti apua. Lisäksi haluan päästä mahdollisimman nopeasti kiinni arkeen ja työskentelemään pelaajien sekä valmentajien kanssa, Pitkäkangas suunnittelee.

Pitkäkankaan palkkaaminen on osa VJS:n panostusta tyttöjen jalkapalloon. Lisäksi seura palkkaa kaksi osa-aikaista tyttöfutiskoordinaattoria vastaamaan alle 12-vuotiaiden valmennuksen kehittämiseen. Näistä rekrytoinneista tiedotamme myöhemmin.

Toivotamme Artun lämpimästi tervetulleeksi osaksi tiimiämme.