Tuula Falenius_2

Tuula Falenius on VJS:n uusi seurakoordinaattori

Keväällä koronaviruspandemian vuoksi keskeytynyt seurakoordinaattorin rekrytointiprosessi saatiin heinäkuussa maaliin, kun tehtävään valittiin pitkän linjan hallinnon tehtävien ammattilainen Tuula Falenius.

VJS joutui olosuhteiden pakosta tulemaan huomattavasti suunniteltua pidempään toimeen ilman seurakoordinaattoria, joten seurajohto on syystäkin tyytyväinen prosessin tultua vihdoin valmiiksi.

– Seurakoordinaattorin rooli on etenkin VJS:n seurajohtoisessa toimintamallissa äärimmäisen tärkeä koko seuran toiminnan onnistumisen kannalta, ja olen erittäin iloinen ja tyytyväinen, että saimme tehtävään vihdoin rautaisen ammattilaisen. Olemme olleet keväästä saakka kokonaan ilman seurakoordinaattoria, mutta nyt saamme hiljalleen kaikki palaset kohdalleen, kun tehtäviä tällä välin hoitaneet henkilöt pääsevät palaamaan omien varsinaisten töidensä pariin. Totta kai täytyy muistaa, että Tuulakin tarvitsee aikaa päästäkseen tehtävään sisään, mutta tiedän hänen ottavan osaamisellaan sen nopeasti haltuun, toteaa VJS:n toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Elokuun alussa tehtävässään aloittavalla Faleniuksella on yli 15 vuoden työkokemus urheilun eri lajiliittojen hallinnon tehtävistä, ja hän omaa paitsi operatiivista osaamista, myös kykyä ja kokemusta toiminnan ja järjestelmien kehittämisestä.

– Viimeinen vuosi on tuonut ilmi tarpeet seurapalveluiden eri järjestelmien kehittämisen osalta, ja myös tällä saralla Tuulalla tulee olemaan merkittävä rooli. Rekrytointiprosessin aikana hän osoitti kykyä ja halukkuutta myös järjestelmien kehittämiseen, joten myös tällä osa-alueella tulemme mielihyvin käyttämään hänen osaamistaan hyväksemme, Ekroos jatkaa.

Falenius ei astu täysin uuteen maailmaan, sillä aiempaakin historiaa seurasta löytyy – vanhemman roolista. Jalkapallo on hänellä muutenkin lähellä sydäntä, sillä katsomossa on tullut oltua innokkaasti mukana aina ulkomaita myöten.

– Molemmat lapseni ovat aikanaan pelanneet VJS:ssä ja siltä ajalta on hyviä muistoja. Olen seurannut sen jälkeen VJS:n toimintaa sivusta ja ei voi kuin kehua. Itse en ole pelannut jalkapalloa, mutta siitä huolimatta se vaan yksinkertaisesti on paras urheilulaji. Olenkin täynnä intoa päästessäni tekemään töitä VJS-läisten: ammattitaitoisten työkavereiden, pyyteettömien vapaaehtoisten sekä innokkaiden futareiden ja heidän taustajoukkojensa, kanssa. VJS:n hallinnollinen toiminta on hyvällä mallilla, mutta toivon omalta osaltani tuovani uutta tuulahdusta niin, että pääsemme yhdessä kehittämään seuran toimintaa eteenpäin, kertaa Falenius mietteitään uuden alun kynnyksellä.

Tuula aloittaa tehtävässään täysipainoisesti maanantaina 3.8., ollen heti VJS-perheen apuna.

– Futis on parasta livenä, joko pelaamalla itse tai kannustamalla katsomossa, joten toivottavasti nähdään kentän laidalla. Olen parhaiten tavattavissa kuitenkin niin sanottuun toimistoaikaan, ja toivon, että kynnys ottaa yhteyttä on matala.

Koko VJS toivottaa Tuulan lämpimästi tervetulleeksi osaksi #jalkapalloyhteisösinulle!