20151216_180118

Tupa täynnä VJS-metodin esittelykoulutuksessa

20151216_180118Keskiviikkona 16.12. Martinlaakson koulun auditorio täyttyi 63 Vantaan Jalkapalloseuran valmentajasta, kun VJS-metodin esittely-koulutustapahtuma käynnistyi. ”Haluamme kasvattaa jalkapallosivistyneitä pelaajia” toteaa Stefan Wikström, VJS:n talenttivalmentaja heti koulutustilaisuuden alussa.

VJS:n päätoimisten valmentajien yhdessä suunnittelema tuhti koulutuskalenteri sisältää talven 2016 aikana yhteensä seitsemän koulutustapahtumaa, jossa on kaikille valmentajille tarkoitettujen yhteisten teoriaosioiden lisäksi kohdennettua koulutusta 5v5, 8v8 ja 11v11-pelimuotoihin. VJS-metodin avauspotku käynnistyi keskiviikkona Metodin esittelyllä tiukalla yli kolmen tunnin koulutuksella. Urheilutoimenjohtaja Jukka Koivurinnan saatesanoin kuvattuna: ”Tämä on meidän kaikkien yhteinen asia, me kaikki VJS:n valmentajat teemme tätä yhdessä”.

”Futisprofessori” Stefan Wikströmin mukaan valmennuksessa pitää keskittyä laatuun määrän sijasta. ”Pitää tehdä asioita paremmin, nopeammin, älykkäämmin ja laadukkaammin. Määrä ei koskaan korvaa laatua, pikemminkin liiallinen ja väärä harjoittelu jopa huonontaa laatua ja lisää loukkaantumisriskiä.”

Kolmen tunnin tietopaketti herätti paljon ajatuksia ja keskustelua. Siitä ei tarvitse kuitenkaan huolestua, että kaikki osaaminen olisi pitänyt omaksua kerralla. VJS panostaa valmentajien kouluttamiseen ja koulutukset jatkuvatkin koko talven. Katso aikataulut koulutuskalenterista.

 

VJS-metodin sisällöstä ja sen kouluttamisesta vastaavat seuran urheilutoimenjohtaja ja päätoimiset valmentajat. Jotta kasvot tulevat kaikille tutuksi, esittelemme päätoimiset valmentajamme myös seuran viestintäkanavissa haastatteluiden muodossa. Ensimmäinen haastateltava saadaan parrasvaloihin viimeistään tammikuussa.