TU12_pun_Puola 2023

TU12 kovassa turnauksessa Puolassa

TU12 Punainen 1 oli saanut kutsun kansainväliseen 3.–4.6. pelattuun Trzuskawica Cup -turnaukseen, ja joukkue palasi kotiin myöhään maanantai-iltana 4. sijoittuneen pokaali mukanaan.

Joukkueen maalivahti Jenni Salo palkittiin yhtenä turnauksen parhaimmista pelaajista MVP-palkinnolla. Kotimaassa joukkueen ottelut olivat edenneet käytännössä voitosta voittoon, joten turnauksen tarkoituksena oli päästä mittaamaan tasoa ulkomailla.

VJS:n urheilutoimenjohtajan Sebastian Söderholmin suosituksesta joukkue suuntasi Puolaan ja pelasi viikonlopun aikana 13 kovatempoista peliä Puolan, Tšekin, Slovakian, Latvian ja Liettuan parhaimpia joukkueita vastaan.

Joukkue eteni ensimmäisen päivän pelien perusteella lohkovoittajana 12 parhaan joukkoon. Toisena päivänä finaalipaikka oli lähellä, mutta turnauksen kovasta tasosta kertoo se, ettei jatkosarjan 4 voittoa ja 1 tasapeli riittänyt siihen, vaan joukkue jäi ulos finaalista maalieron takia.

Pronssista käytiin tiukka taistelu, mutta aivan viime minuuteilla mitali valui käsistä vastustajan tehdessä voittomaalin.

VJS TU12/Punainen oli hyvin muiden maiden kärkijoukkueiden mukana joukkuepelaamisessa ja fyysisyydessä, ehkä jopa hieman niitä edellä.

– ”Suurin kehityskohde sen sijaan verrattuna ihan turnauksen kärkijoukkueisiin on yksilötaidoissa, joiden vahvistaminen korostuu jatkossa entistä enemmän pelaajiemme arjessa, jotta kansainvälisten joukkueiden etumatkaa saadaan tältä osin kurottua kiinni. Turnaukseen osallistui 30 joukkuetta, ja sijoittuminen neljänneksi osoittaa sen, että pelaajiemme kehitys etenee tavoitteiden mukaisesti”, toteaa joukkueen vastuuvalmentaja Jukka Kivinen.

Mainittakoon vielä, että turnauksen voittanut joukkue, Diamonds Academy, ei pystynyt päihittämään Länsi-Vantaan ylpeyttä, vaan kohtaamiset turnauksen aikana päättyivät tasapeliin ja VJS:n voittoon.

Kiinnostus suomalaista joukkuetta kohtaan oli suurta koko turnauksen ajan. Monet valmentajat sekä muut jalkapallotoimijat eri maista kävivät keskustelemassa VJS-valmentajien kanssa, ja joukkueen jojoa haastateltiin Puolan kansallisen tv-kanavan lähetykseen.

Joukkue herätti kovaa kiinnostusta kansainvälisen yleisön keskuudessa