Ekmark_kausi_2023_2024

Tommi Ekmark jatkaa miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajana

Miesten edustusjoukkueen takaisin Kakkoseen luotsannut Tommi Ekmark on kirjoittanut jatkosopimuksen kaudelle 2023–2024.

Tommi Ekmark liittyi VJS:n miesten edustusjoukkueen valmennukseen viime vuonna. Kuva: Jari Mäensivu

Kausi 2021-2022 toi miesten edustusjoukkueelle pettymyksen, kun tie vei Kolmoseen. Pettymyksestä huolimatta uudelleenrakennus onnistui seuraavalle kaudelle, ja siitä on palkintona nousu takaisin Kakkoseen. Nousukaudesta jäi käteen paljon, ja sen tuomat onnistumiset ovat vieläkin tuoreena mielessä.

– Tunnelma on tottakai hyvä, kun päästiin tavoitteisiin ja koettiin kauden mittaan varsin hienoja hetkiä. Oli yksi nautinnollisimmista kausista, jossa olen saanut olla mukana, miesten joukkueen vastuuvalmentajana jatkava Ekmark sanoo.

Menneen kauden kokonaisprosessi ja taustatyö varmistivat onnistumiset. Kaikki tehdyt linjaukset oli tehty niin, että nousu Kakkoseen toteutuisi.

– Viime kausi oli aivan loistava alusta loppuun, vaikka syksyllä tuli vastoinkäymisiä ja haastavia vaiheita. Pelaajisto, taustahenkilöstö, seuran hallitus sekä fanimme olivat kaikki samalla sivulla, minkä avulla päästiin etenemään. Haluamme rakentaa tulevaa kautta sen pohjalta, joukkueen valmennukseen kuuluva Edward Finch sanoo. Lisäksi valmennustiimissä ovat mukana Ayoze Mentado sekä fysiikkavalmentaja Jukka Haarala.

Pelaajapolun kehityksen kautta kohti menestystä

Finch toimii seurassa myös huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkönä. Tavoite miesten edustusjoukkueen tulevalle kaudelle on selkeä: sarjan viiden parhaan joukkueen joukkoon pääseminen.

– Kaikki rakenteelliset seikat ja henkilöstöasiat on järjestetty niin, että hyvä kausi on tulossa, Finch sanoo ja jatkaa:

– Meillä on joukkueessa ja seurassa muutama vuosi kokemusta Kakkosessa pelaamisesta, ja tiedämme, ettei mitään saada ilmaiseksi. Tiedämme, että joka päivä on pidettävä vaatimustaso korkealla ja tavoite kirkkaana mielessä.

Edward Finch (oik.) jatkaa miesten edustusjoukkueen valmennustiimissä Ekmarkin kanssa. Kuva: Jari Mäensivu

Onnistumisia haetaan toimivan ja menestyvän pelaajapolun kautta. Joukkuetta ei haluta rakentaa ”palkkasotilasmaisesti” rekrytoiden, vaan fokus pidetään omien pelaajien kehityksessä.

– Meillä on tosi nuori joukkue, jossa on paljon VJS:läisiä ja VJS-kasvatteja. Heidän kanssaan aloitamme nyt pre-seasonin ja valmistautumisen. Suurin osa voimastamme tulee pelaajakehityksemme polulta, Finch sanoo.

Ekmarkia Finch kuvailee kiinnostavaksi valmentajaksi, joka osaa tasapainottaa huippu-urheilun ja elämän osa-alueita hyvin.

– Tommilla on taito tuoda tasapainoa peli-ilon ja romantiikan – josta hän puhuu todella paljon – sekä tosissaan tekemisen välillä. Hän pystyy ja haluaa tehdä asiat kunnolla eikä tekeminen ”leikkaa kulmia”.  Minulla on täysi luotto hänen osaamiseensa ja hänen kokonaisvaltaiseen valmennuksen lähestymistapaansa.

”Haluamme olla joukkue, joka pystyy jatkuvasti olemaan paras versio itsestään”

Nousukauden hyvistä hetkistä ja onnistumisista on hyvä lähteä rakentamaan jatkoa. Ekmark odottaa tulevaa kautta ja erityisesti jo hyvälle pohjalle rakennetun kulttuurin kehittämistä.

– Uudesta kaudesta on superhyvät ja odottavaiset fiilikset. Olen todella iloinen siitä kulttuurista, joka saatiin luotua edustusjoukkueen ympärille. Odotan malttamattomana, miten pääsemme kehittämään tapojamme ja kulttuuriamme edelleen sekä kokemaan taas hienoja hetkiä sekä otteluissa että ihan arjessa.

Kesäkuussa 2023 Suomen Cupin 6. kierros Pallo-Iirot 2:sta vastaan päättyi VJS:n 2-1 voittoon. Kuva: Jari Mäensivu

Tulevalle kaudelle Ekmark näkee, että joukkueen asenne ja sitoutuminen ovat nähtävissä selkeästi myös katsojille ja faneille.

– Haluamme edelleen olla joukkue, joka ilmaantuu paikalle päivittäin ja pystyy olemaan jatkuvasti paras versio itsestään. Lisäksi haluamme arvostaa ihmisiä, jotka haluavat meitä tulla katsomaan ja näyttää heille, mistä urheilussa on meidän mielestämme loppujen lopuksi kysymys. Toivon, että nämä asiat välittyvät pelaamisestamme ja tekee seuraamisestamme viihdyttävää.

Uutista päivitetty 9.11.2023: Valmennustiimiin kuuluu Ekmarkin ja Finchin lisäksi myös valmentajat Ayoze Mentado ja fysiikkavalmentaja Jukka Haarala.