vko180423

PU17/1 tärkeään voittoon KäPa:sta – Viime viikolla muutenkin erinomaista VJS-menestystä

Seuramme joukkueiden viime viikko oli taas monelle joukkueelle kauden avaus ja moni joukkueistamme suoriutui viikosta hienosti. Viikon kohokohtina PU17/1 komea voitto Käpylän Pallosta ja TU18/1 upeasti onnistunut sarja-avaus.

Viikon aloittivat TU18/Valkoisen B-joukkue, joka TU18 Nelosessa voittivat sarja-avauksessaan Gnistan 2:n lukemin 3-1. Vahvaa arkiviikkoa jatkoivat perjantaina TU12/Valkoinen (vs. HJK/City 9-2) sekä niin ikään sarjansa komealla voitolla aloittanut 15-vuotiaissa tytöissä Tikkurilan Palloseuran kanssa yhdistelmäjoukkueena T15 Ykköstä pelaava joukkue komealla 5-0 voitolla EBK:sta.

Lauantaina VJS-joukkueet olivat tulessa monella saralla – oli Winterliigaa, turnauksia ja useita sarjaotteluita.

Saldona oli komeita voittoja, joista mainittakoon VJS/2, joka aloitti sarjan komealla 7-2 (5-1) voitolla Honka/2:sta. Maalintekijöinä kunnostautuivat kertaalleen Akseli Pallonen, Juho Sipola, Veikka Lammi sekä Joel Varis, Albi Gegan maalatessa kahdesti.

Komeisiin voittoihin pääsivät myös TU12 6-0 voitolla HJK:sta, PU15 2-0 voitolla PPJ:stä Etelä-Liigassa, PU14 4-0 voitolla EIF/VNFA yhdistelmäjoukkueesta TU14 komealla 6-0 voitolla Espoon Palloseurasta sekä PU20/Valkoinen 5-2 kotivoitolla HJK/Sinisestä.

Lauantain kruununa TU18 voitto Ykkösen sarja-avauksessa

Lauantai huipentui seuramme joukkueiden edesottamuksissa TU18/1 joukkueen komeaan vierailuun Lahteen FC Lahden vieraaksi.

Joukkue lähti hyvin latautuneena ja valmistautuneena otteluun Mukkulan hallissa ja jo ottelun toisella minuutilla Tamnit Gil vei joukkueemme 1-0 johtoon, mitä jo kuudennella minuutilla Grace Uwase jatkoi maalaamalla jo 2-0 vierasjohdon.

FC Lahti kuitenkin terästäytyi VJS:n lentävän lähdön jälkeen, mutta vahvasti maalissa pelannut Siiri Niemelä ja koko joukkueen puolustus pystyivät säilyttämään vierasjohdon puoliajalle siirtyessä.

Toinenkin puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä, mutta lopulta VJS onnistui lisäämään johtoaan ottelun 58. minuutilla Anni Hietalan osuessa FC Lahden maalipuiden väliin. Vielä ottelun 79. minuutilla Meeri Kirves viimeisteli loppulukemiksi komean 4-0 vierasvoiton.

Joukkueen valmentaja Anne Parnila oli tyytyväinen joukkueen esitykseen:

– Olen todella ylpeä jokaisen pelaajien asenteesta ja siitä miten he pitivät pään kylmänä 2-0 tilanteessa kun Lahti sai kovia paineita meidän maalille. Pitää olla tyytyväinen 3 pinnaan, vaikka voitto ei helpolla tullutkaan, Parnila kertoo tyytyväisenä.

Ilonaihetta antoi myös pelaajien onnistuminen hyvin laajalla rintamalla, joskin näkee myös varaa vielä parempaan:

– Olen myös hyvin iloinen, että saatiin 4 maalia, pidettiin nolla omissa ja jopa 4 eri maalintekijää.
Kuitenkin parannettavaa jäi niin hyökkäys- kun puolustuspelissäkin. Jo seuraavaan peliin pitää saada tietyt asiat parannettua, jos mielitään saada lisää pinnoja, ”Kipe” päättää.

Sunnuntai myös vahva päivä VJS-joukkueilla – Kruununa komea PU17/1 voitto Käpylän Pallosta

Sunnuntaina VJS-joukkueet jatkoivat monin paikoin siitä, mihin joukkueet lauantaina tietä jo viitoittivat – hienoja voittoja tuli roppakaupalla.

P13 Ykkösessä VJS kaatoi FC Viikingit komeasti 4-1 Miki Komschan osuessa kahdesti. Myös PU16 aloitti P17 Kakkosen 3-2 voitolla EsPa:sta.

Sunnuntain huippusuorituksesta vastasi kuitenkin PU17/1, joka otti komean 2-0 (1-0) vierasvoiton todella kovasta Käpylän Pallosta.

Joukkueen maaleista vastasi Olli Saksinen, joka ensin vei joukkueen vierasjohtoon ottelun 9. minuutilla ja viimeisteli 2-0 loppulukemat ottelun 83. minuutilla.

Joukkueen valmentaja Petri Hyrkkänen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueen esitykseen, mutta veti nopeasti jalat maahan tietäen, että kovia pelejä on vielä edessä ja tärkeitä pisteitä jaossa:

– Tasainen ottelu, jossa molemmilla oli hetkensä. Aiempiin otteluihin verrattuna hyökkäyspelimme oli laadukkaampaa, sen eteen on treenikentällä tehty duunia ja hienoa että kehitys näkyi. Joukkue puolusti uhrautuvasti läpi ottelun, josta palkintona nollapeli. Seuraava ottelu tulee nopeasti, ja omaa pelaamista pitää parantaa siihen vielä lisää, Hyrkkänen analysoi.

Joukkue on tällä hetkellä SM-karsintasarjassa seitsemäntenä, kun pelattu on 10 ottelua. Karsintasarjasta viisi parasta selviytyy syyskauden SM-sarjaan ja 6. paras karsii SM-sarjapaikasta Ykkösen lohkovoittajan kanssa.

Kuudennella sijalla on tällä hetkellä sunnuntaina kaatunut KäPa ja viidentenä majailevaan TPS:aan on joukkueella neljä pistettä. Sarjassa pelataan 18 ottelua.

VJS:n sarjaottelut viime viikolla