vjsp2011punainen-16510296612450

PU11/Punainen voitokas Huuhkajaliigassa Eerikkilässä

Seuramme U11/Punainen pojat osallistuivat Eerikkilän Urheiluopistolla Huuhkajaliigan tason 4 turnaukseen 24.-26.4. menestyksekkäästi voittaen turnauksen ilman tappioita. Saldona 12 ottelusta oli kahdeksan voittoa ja neljä tasapeliä.

Joukkue lähti turnaukseen varsin ohuella kokoonpanolla, kun sairastumisten ja muiden esteiden takia jalkeille saatiin vain 12-henkinen joukkue peräti seitsemän pelaajan ollessa estynyt lähtemään turnaukseen.

– Varasijoilta nostettiin 2 pelaajaa matkalle viime hetkillä, mutta turnausvoitto tästäkin huolimatta osoittaa tämän joukkueen erinomaisen laajan materiaalin, päävalmentaja Petteri Neuvonen kertoo.

Turnauksen anti myös pelillisesti miellytti päävalmentajaa, joskin myös kehitettävää vaativa ja määrätietoinen valmentaja löytää:

– Pelillisesti onnistuttiin monessa asiassa. Emme olleet tappiolla kertaakaan turnauksessa, pystyimme tekemään viidessä ottelussa aikaisen johtomaalin sekä varsinkin turnauksen alussa teimme todella hyvällä prosentilla maaleja paikoista. Parannettavaa löytyy kuitenkin vielä johtoaseman säilyttämisessä, sillä 3/4 tasapeleistä syntyi niin, että päästimme viimeisen maalin, joista 2 ottelussa vielä viimeisellä minuutilla, vaikka paikat olisi ollut lisätä johtoa tätä ennen, Neuvonen kertaa.

Turnauksen maalikuninkuuden vei nimiinsä VJS:n Denis Zaberxha 9 maalillaan.

Turnauksen tulokset ja tilastot löytyvät Palloliiton tulospalvelusta.

Huuhkajaliiga tärkeä tasonmittaus pelaajien ja pelin kehittymisen seurannassa

Koska Lapsiurheiluvaihe 2 valmennuspäällikkö Petteri Neuvonen toimii joukkueen vastuuvalmentajana oli tapahtumassa mukana valmennuspäällikön roolissa seuran urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholm.

– Oli erittäin mielenkiintoista päästä seuraamaan tapahtumaa lähietäisyydeltä. Tämä ikäluokka on erittäin mielenkiintoinen, jossa paljon potentiaalisia pelaajia ja mielenkiintoisia pelaajatyyppejä. Joukkue osoitti kentällä olevansa tapahtuman selkeästi paras joukkue ja toiminta kentän ulkopuolella oli myös kaikin puolin kiitettävää, Söderholm kertoo.

Joukkueiden esitysten lisäksi urheilutoimenjohtaja oli tapahtumassa seuraamassa myös valmennuksen otteita.

– Oli myös hienoa päästä seuraamaan meidän huikeita lapsiurheiluvaiheen huippuammattilaisia Petteri Neuvosta ja Joonatan Jännestä lähietäisyydeltä. Vaikka odotusarvo oli korkealla, yllätyin muutaman kerran positiivisesti varsinkin henkisen valmennuksen osaamisesta – huikeaa nähdä huippuasiantuntijat tositoimessa!, urheilutoimenjohtaja iloitsee.

Huuhkaja- ja Helmaripolku on suomalaisen jalkapallon yhteinen oppimisen ja tiedolla johtamisen alusta – seurojen pelaajakehityksen tueksi. Uudistuneella kokonaisuudella Palloliitto pyrkii vahvistamaan suomalaisen pelaajakehityksen tuloksia kokoamalla jalkapallon ydintoimijat yhteen, pelin ympärille.

Huuhkaja- ja Helmaripolku jakautuu kahteen osakokonaisuuteen: tiedolla johtamiseen ja Huuhkaja-Helmariliigaan (kilpailujärjestelmä). Suomen Palloliitto ry. järjestää Huuhkaja- ja Helmaripolun yhteistyössä Eerikkilä Sport & Outdoor Resort’n kanssa.