pk-35logo

PK-35 VANTAAN NAISET VALMIINA KAUDELLE 2014

Tulevan kauden suunnittelu ja siihen valmistautuminen aloitettiin heti kauden 2013 päätyttyä kartoittamalla PK-35 Vantaan, VJS:n ja PK-35:n yhteistä tavoitetta tehdä jotain uutta suomalaisen naisjalkapallon kehittämiseksi. Pohdinnan lopputuloksena lähdettiin muodostamaan kokonaisuutta, jossa PK:n liigajoukkueen kyljessä tulevalla kaudella on yhteistyösopimuksen kautta VJS:n naisten ykkösessä pelaava joukkue. Molemmat joukkueet harjoittelevat pääsääntöisesti yhdessä ja saman taustaorganisaation johtamana. Laajempi taustaorganisaatio mahdollistaa jatkossa paremmin pelaajakohtaisen kehittämisen unohtamatta tärkeitä pelijoukkueille kuuluvia kokonaisuuksia.

PK-35 Vantaan vastuuvalmentajana aloittaa Jari Väisänen. Häntä avustavat Pasi Jaakonsaari, Pasi Oikarinen ja Mikko Lignell. Joukkueen maalivahtivalmennuksesta vastaa Jouni Puttonen ja fyysisestä valmennuksesta Pekka Sarasjärvi. Yhteistyö PK-35 Vantaan miesten joukkueen kanssa mahdollistaa myös yhteisen fysion käytön harjoituksissa. Kokonaisuutta johtaa general manager Kaj Björkqvist joukkueenjohtaja Jukka Laaksalon avustamana. Joukkueen valmennustiimi on viime viikkoina tehnyt tiiviillä tahdilla pelikirjaansa uusia suunnitelmia joukkueen pelitavasta ja -filosofiasta.

Liigajoukkueen runko säilyy samana kuin kaudella 2013. Mukaan ryhmään nostetaan jo kaudella 2013 liigadebyytin tehneitä nuorisomaajoukkueiden pelaajia VJS:sta. Pelaajasopimukset on pääosin tehty viime viikkojen aikana. Neuvottelut PK:n ja VJS:n ulkopuolelta tulevien pelaajien kanssa ovat vielä kesken. Päätökset mahdollisista ulkomaalaisvahvistuksista tehdään kevään 2014 aikana. Joukkueen valmennustiimi uskoo siihen, että luottopelaajien kokemus yhdistettynä uusien pelaajien nuoruuden intoon ja koko rosterin korkeaan motivaatiotasoon tulee alkavalla kaudella antamaan nautinnollisia hetkiä naisjalkapallon ystäville.

Joukkueen terävyyden ja iskukyvyn kannalta pelaajarotaation merkitys nousee tärkeään asemaan pelitavan vaatimusten näkökulmastakin katsottuna. Samalla se avaa tilaisuuksia ryhmässä oleville taitaville ja motivoituneille pelaajille päästä mukaan liigapeleihin joko nyt tai tulevina kausina.

Keväällä 2014 joukkue tulee valmistautumaan uuteen kauteen pelaamalla kansainvälisiä otteluita Suomessa ja ulkomailla. Ensimmäiset niistä pelataan Palloliiton International Club Tournament’issa Eerikkilässä 21.–23.2.2014.

Lisätietoja antavat päävalmentaja Jari Väisänen 040 580 4730 ja general manager Kaj Björkqvist 044 5383 447.