Artikkelikuva_valmennuspaallikot

Petri Haapimaa ja Timo Lehtihalmes valmennuspäälliköiksi

Petri Haapimaa (Nuorisourheiluvaihe) ja Timo Lehtihalmes (Lapsiurheiluvaihe) on valittu seuramme uusiksi valmennuspäälliköiksi. Tehtävissä tällä hetkellä toimivat Velimatti Helasterä ja Petteri Neuvonen jatkavat muissa päätoimisissa tehtävissä seurayhteisössämme.

Joukkuerakenteemme uudistuessa myös ikävaiherakenteemme uudistuu, kun aiemman neljän ikävaiheen sijasta joukkuetoimintamme jakautuu jatkossa kolmeen ikävaiheeseen; Lapsiurheiluvaiheeseen (VJS Futisliiga-U11), Nuorisourheiluvaiheeseen (U12-U15) ja Huippu-urheiluvaiheeseen (U16-aikuiset). Muutoksen myötä myös ikävaiheiden valmennuspäälliköiden määrä muuttuu neljästä kolmeen.

Uusien valmennuspäälliköiden lisäksi valmennuspäällikkönä jatkaa Huippu-urheiluvaiheessa Edward Finch.

Petri Haapimaa uudeksi nuorisourheiluvaiheen valmennuspäälliköksi

Petri Haapimaa on liittynyt toimistomme vahvuuteen jo 4.9. alkaen, ja loppukauden ajan perehtyy valmennuspäällikön tehtävään sekä suunnittelee tulevaa työparina nykyisin tehtävää hoitavan Velimatti Helasterän kanssa. Uuden kauden käynnistyessä 1.11. ottaa ”Haapis” tehtävän kokonaan vastuulleen.

Petri Haapimaa on jo aloittanut seuran palveluksessa 4.9. alkaen. Kuva: Janne Bruun

Haapimaa on toiminut viimeiset vuodet IF Gnistanin toiminnanjohtajana ja lisäksi TiPS:n 08-poikien joukkueessa. Haapimaan on toiminut eri tehtävissä jo yli 15 vuoden ajan useassa eri seurassa ja joukkueessa, mm. Gnistanin edustusjoukkueessa, PKKU:ssa ja vuoden verran VJS/PK-35 YJ:ssä. Lisäksi hän on toiminut mm. Malmin Palloseuran valmennuspäällikkönä.

Valmentajakoulutuksen osalta hänellä on UEFA B -lisenssi, minkä lisäksi hän on käynyt mm. UEFA CFM -urheilujohtamisen koulutuksen.

Olen äärimäisen iloinen, että onnistuimme saamaan erittäin kokeneen ja kovan luokan ammattilaisen tähän tehtävään. Haapis on ehtinyt uransa aikana toimimaan monessa eri tehtävässä ja eri tasoilla, minkä myötä hänelle on kerääntynyt monipuolista näkemystä ja ajastusta siitä, mitkä ovat avainasiat laadukkaassa seuratoiminnassa urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholm myhäilee uudesta vahvistuksestamme.

Haapimaa lähtee uuteen tehtävään ja takaisin pelaajakehitystyöhön innoissaan ja odottavaisena:

On todella hienoa päästä mukaan koko ajan kasvavaan ja kehittyvään seuraan. Tavoitteenani on tukea niin valmentajia kuin pelaajiakin, jotta saadaan tulevaisuudessa yhä enemmän pelaajia maajoukkueisiin ja omiin edustusjoukkueisiin. Samalla on tärkeää luoda sellainen toimintaympäristö, missä pelaajien on hyvä kehittyä ja että he kokisivat seuran tärkeäksi osaksi omaa ”urapolkuaan”, Haapimaa visioi.

Timo Lehtihalmes uudeksi Lapsiurheiluvaiheen valmennuspäälliköksi

Merkittävästi uudistuvan lapsiurheiluvaiheen valmennuspäälliköksi on valittu Timo Lehtihalmes. Lehtihalmes siirtyy jalkapalloyhteisöömme Hyvinkään Palloseurasta, missä hän on toiminut viiden vuoden ajan, ensin valmennuspäällikkönä ja viimeisen vuoden ajan urheilutoimenjohtajana.

Lehtihalmeksella on UEFA A -valmentajatutkinto ja valmentajan ammattitutkinto, sekä laaja valmennuskokemus kaiken ikäisten jalkapalloilijoiden valmentamisesta.

Timo Lehtihalmes liittyy seuramme riveihin 1.11. alkaen. Kuva: Janne Bruun

Lehtihalmes odottaa uransa uutta vaihetta innoissaan:

Todella hyvällä fiiliksellä lähden VJS:n mukaan. Seura tekee hyvää työtä ja on mahtavaa päästä olemaan osa tätä tulevaisuudessa. Tavoitteena Lapsiurheiluvaiheessa on synnyttää vahva kiinnostus ja palo futikseen sekä luoda valmiuksia pelaajien kehittymiselle seuraavaan ikävaiheeseemme ja aina huipulle saakka, ”Tipi” kertoo.

Urheilutoimenjohtaja Söderholm on iloissaan myös toisesta valmennuspäällikkörekrystämme:

Topi Leinosen ilmoittaessa siirtyvänsä toiseen seuraan, käynnistimme välittömästi uuden Lapsiurheiluvaiheen valmennuspäällikön rekrytointiprosessin. Lapsiurheiluvaiheen valmennuspäällikön tehtävä on hyvin monipuolinen ja sen myötä vaativa. Keskustelut ”Tipin” kanssa etenivät hienosti ja pääsimme heti samalle aaltopituudelle avaintehtävistä. Olen äärimmäisen tyytyväinen siitä, että onnistuimme löytämään näin kovan luokan futisammattilaisen, jolla on kokemusta niin valmentamisesta, kouluttamisesta sekä kokonaisuuksien johtamisesta tähän koko seuran näkökulmasta erittäin tärkeään tehtävään, Söderholm toteaa.

Lehtihalmes aloittaa tehtävässään 1.11. uuden kauden käynnistyessä.

Velimatti Helasterä siirtyy olosuhdepäälliköksi, Petteri Neuvonen jatkaa valmentajana

Aiemmin valmennuspäälliköiden tehtävissä toimineet Velimatti Helasterä (NUV) ja Petteri Neuvonen (LUV2, nyt LUV) siirtyvät ensi kauden alkaessa muihin kokopäiväisiin tehtäviin seurassamme.

Yli kymmenen vuoden ajan seurassamme eri urheilutoiminnan tehtävissä työskennellyt Velimatti Helasterä siirtyy uuden kauden alkaessa VJS-kenttä Oy:n olosuhdepäälliköksi ja ottaa vastuulleen itselleen jo vapaaehtois- ja oto-tehtävistä erittäin tutuksi tulleet yhteisömme omat olosuhteet.

Velimatti Helasterä jatkaa seurayhteisössämme olosuhdepäällikkönä. Kuva: Jari Mäensivu

Pitkä matka valmentajana seurassa on tullut toistaiseksi ainakin päätepysäkille. Kun asiasta ensimmäisen kerran keskusteltiin tuli heti selväksi että tahtotila oli molemmilla osapuolilla pysyä yhteisössä ja edelleen saada olla mukana kehittämässä seuran toimintaa, mutta eri näkökulmasta ja toimenkuvalla, ”Vellu” taustoittaa ja jatkaa motiiveistaan muutokseen.

Meidän olosuhteemme ovat aina olleet minulle tärkeitä ja olen ollut niiden hoitamisessa mukana omantoimen ohella koko ajan. Nyt pääsen jatkossa myös kehittämään niitä sekä pitämään huolen, että olosuhteet pysyvät hyvässä kunnossa.

Niin ikään valmennuspäällikkönä viime kausien ajan lapsiurheiluvaiheissa toiminut Petteri Neuvonen siirtyy ensi kaudeksi valmennustehtäviin seuran sisällä.

Olen erittäin tyytyväinen, että saamme Tipin kaltaisen osaajan valmennuspäälliköksi seuraamme. Samalla olen iloinen, että pääsen pyynnöstäni palaamaan takaisin puhtaasti valmentajan rooliin, Neuvonen sanoo

Petteri Neuvonen (vas.) jatkaa seurassa valmentajana. Kuvassa oikealla urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholm. Kuva: Jari Mäensivu
Lisätiedot

Sebastian Söderholm
Urheilutoimenjohtaja
041 504 7151
sebastian.soderholm@uusi.vjs.fi