Kimmo_Eronen

Opetussuunnitelma tulille – projektin vetäjäksi Kimmo Eronen

Kimmo Eronen OPS-projektin vetäjäksi

VJS:n kasvustrategian yksi avainkohdista ovat kehitysohjelmat. Kehitysohjelmat ovat projekteja, jotka ovat nostettu koko strategiakauden keskeisimmiksi ja kestoltaan koko strategiakauden kestäviksi hankkeiksi.

– Opetussuunnitelmalla haluamme luoda vahvan selkärangan VJS:n valmennukselle, joka antaa käytännöllisen ohjenuoran valmentajillemme ja josta lopulta hyötyvät kaikkein eniten pelaajamme. Haluamme VJS:ssä tarjota pelaajillemme parasta, kuvailee urheilutoimenjohtaja Marko Kolsi opetussuunnitelman merkitystä seuralle.

Opetussuunnitelma on valmennuksen työkalu siitä, miten VJS pelaaja kasvatetaan jalkapalloilullisesti eri vaiheissa.

  • Esimerkiksi se sisältää selkeän pelimallin, oppimistavoitteet ja niiden loogisen järjestyksen. Tavoitteiden saavuttamisen kannalta olennaisia ydinharjoitteita kehitetään projektin aikana. Opetussuunnitelma ponnistaa VJS-metodin pohjalta ja on yksin metodin sisältöjä, kertoo Kolsi.

Kimmo Eronen projektin vetäjäksi

VJS on palkannut projektia vetämään (osa-aikaisesti) kasvatustieteiden maisteri Kimmo Erosen. FC Hongassa valmentava ja Palloliiton valmentajakouluttajana toimiva Eronen oli tehtävään ykkösvaihtoehto.

– Kimmo tuo meille sparrausvoimaa, tieteellistä valmennussuhtautumista ja ulkopuolista näkemystä jo varsin kovaan päätoimisten asiantuntijakaartiimme. Päädyimme hommaamaan ulkopuolelta projektille veturin, jotta jo täystyöllistetyt valmentajamme saavat projektiin kokoavan voiman. Näin uskon saavamme koko porukan asiantuntemuksen työlle ja työn maaliin. Kimmo on tulevaisuuden nimi ja omaa mielettömän potentiaalin kriittisellä mutta pragmaattisella valmennusajattelullaan. Me saamme hänen kauttaan tuoretta näkökulmaa, kertoo toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne

Kimmo Eronen on koulutukseltaan luokanopettaja. Hänen gradunsa käsitteli henkistä valmennus avoimen taidon lajeissa. Hän on valmentanut 13 vuotta ja osallistuu aktiivisesti suomalaisen jalkapallon kehittämiseen tähtäävään keskusteluun

– Olen erittäin innoissani tästä projektista. Projekti tarjoaa haasteen, jossa jalkapallo tulee määritellä laajasti, mutta samalla tulee muuntaa kokonaisuus vaikuttavaksi käytännön työkaluksi valmentajille, toteaa Kimmo Eronen

– Tämä on minulle positiivinen haaste ja koen olevani oikea henkilö vetämään tätä projektia. Haaste on yhdistelmä asioita, joita jo osaan ja joita haluan oppia, Eronen päättää.

Opetussuunnitelman eli OPS:in ensimmäinen 0.9 versio valmistuu syyskuussa kommenttikierroksille ja 1.0 version on tarkoitus olla valmis lokakuussa palvelemaan tulevaa kautta. Tämän jälkeen sen kehittäminen on jatkuva prosessi.

Lisätietoja:

Marko Kolsi
marko.kolsi[at]dev.vjs.fi