Ville Vepsäläinen_2

Miesten edustusjoukkue jatkaa Vepsäläisen komennossa

VJS:n miesten edustusjoukkueen lupaavasti alkanut kausi karahti kiville loppumetreillä, kun pitkään sarjapaikkansa puolesta taistellut Länsi-Vantaan ylpeys jäi lopulta putoajien joukkoon, hakien ensi kaudella vauhtia Kolmosesta. Putoaminen tai siihen johtanut kausi ei ollut kuitenkaan katastrofi, vaan lopulta tärkeä askel kohti tulevaa – ja tulevaa kohti joukkue matkaa päävalmentajana jatkavan Ville Vepsäläisen komennossa.

– Kausi ei toki ollut sitä mitä odotimme, mutta tulos ei valehtele, eikä pitkässä sarjassa tapahdu vahinkoja. Emme olleet seurana täysin valmiita ottamaan tätä askelta, ja sitä hintaa joudumme nyt maksamaan. Toisaalta kausi toi mukanaan paljon hyvää – etenkin nuorten omien kasvattien vahvan esiinmarssin. Joukkueelle toki sattui nousijalle tyypillisiä virheitä, jotka olivat lopulta kalliita, mutta kuten sanottua, paljon löytyy myös positiivista. Halusimme, että kurssi pysyy tästä notkahduksesta huolimatta vakaana, ja näimme ”Alen” olevan oikea henkilö jatkamaan työtä penkin päässä. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että mies oli valmis jatkamaan, kertoo toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Vepsäläinen on itsekin tyytyväinen jatkosopimukseensa ja on valmiina johtamaan uudistuvan joukkonsa kohti Kolmosen kärkipäätä.

– Viime kausi oli meille iso pettymys, ja kannan siitä omalta osaltani vastuun päävalmentajana. Vaikeudet urheilussa kuitenkin kasvattavat, niistä täytyy oppia ja pystyä kehittämään toimintaa paremmaksi. Koen, että olemme pystyneet analysoimaan viime kauden pettymykset hyvin niin seuran kuin valmennustiiminkin kanssa. Kauteen mahtui myös paljon positiivisia asioita, tärkeimpinä monen nuoren pelaajan isot kehitysaskeleet sekä miesten joukkueen valmennustiimin vahvistuminen. Yhteistyömme ”Ramin” kanssa toimi hyvin ja toivon, että se jatkuu myös ensi kaudella. Nämä olivat suurimpia syitä miksi halusin jatkaa joukkueen peräsimessä myös jatkossa.
Loppuun vielä valtavan iso kiitos Marko Kolsille työstä seuran ja miesten joukkueen eteen. Markon lähdön myötä tulemme vahvistamaan joukkueen taustoja ja jatkamaan ahkeraa työntekoa joka mahdollistaa nousun takaisin liiton sarjoihin mahdollisimman nopeasti, summaa Vepsäläinen taustoja jatkosopimuksen takana.

Vepsäläisen lisäksi valmennustiimiin kuuluvat fysiikkavalmennuksesta vastaava Jukka Haarala ja maalivahtivalmentaja Ville Vastamäki. Seura neuvottelee jatkosopimuksesta myös Ramiro Munoz Calvon kanssa, ja vahvistus suuntaan tai toiseen on odotettavissa marraskuun ensimmäisellä viikolla. Joukkueen taustoihin tulee Kolsin lähdön myötä myös muita muutoksia, mutta niistä seura tiedottaa asioiden varmistuttua.

– Edustusjoukkuetoiminnassa taustojen vahvistaminen on varmasti seurasta riippumatta kestotavoitteena. Tämän kauden kokemukset osoittivat mille paikoille tarvitsemme vahvistusta, ja näiden kokemusten pohjalta olemme tulevaisuutta suunnitelleet. Helppoa taustojen vahvistaminen ei toki ole, mutta meillä on vahva usko, että saavutamme asettamamme tavoitteet ja otamme organisaationa taas askeleen eteenpäin, Ekroos päättää.

Miesten edustusjoukkue aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen viikolla 48. Joukkueen avausinfo järjestetään joulukuun alussa, ja siitä tiedotetaan erikseen.