Mielenterveysseuran ja VJS:n ”Voima urheiluun hyvästä mielestä” -opas julkaistu


Portiere bambino che para il pallone. Goalkeeper child who saved the ballVoimaa urheiluun hyvästä mielestä –materiaali on tarkoitettu valmentajille ja ohjaajille antamaan tietoa ja työvälineitä urheilevan nuoren mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Liikunta ja urheilu eri muodoissaan antavat kasvavalle lapselle ja nuorelle upeita elämyksiä, kavereita ja terveyttä tukevia elämäntapoja päivittäiseen toimintaan.

Opas on osa VJS:n valmennuksen kokonaisvaltaista käsikirjoitusta VJS-metodia. VJS:n valmennusfilosofia näkee, että kokonaisvaltaisuus on valmentamisen ytimessä. Tällöin kokonaisvaltainen kehittämisen tulee ottaa päivittäisessä tekemisessä huomioon niin psyykkiset, fyysiset kuin sosiaalisetkin tekijä.

  • Jokaisessa harjoituksessa tulee olla tavoitteet. Tavoitteet siirtävät keskittymisen tavoiteltaviin asioihin ja niin valituissa asioissa alkaa tapahtumaan kehitystä. Siksi myös psyykkisiin asioihin tulee lyödä jokaiseen harjoitukseen kirkkaat tavoitteet, kuvaa Jukka Koivurinta VJS:n valmennusfilosofiaa.

  • Voimaa urheiluun hyvästä mielestä” -oppaan rakennusprosessi ja nyt julkaisu on samaa jatkumoa laittaa arvojemme mukaan tärkeät asiat fokukseen. Me haluamme, että pelaajat voivat seurassamme hyvin, tulevat arvostavasti kohdatuksi, kuulluiksi ja hyväksytyksi täysivaltaisina joukkueidensa jäseninä ja osana seurayhteisöä, jatkaa seuran toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne

Lisätietoja: