Johannes Ekonen (2)

Johannes Ekonen täyttää neljän uuden päätoimisen suoran

Länsi-Vantaan ylpeyden syksyn rekryputken neljäs täysosuma löytyi lopulta hyvin läheltä, kun nappulavaiheen vastaavan tehtävään palkattiin mies viime kauden PU11 Punaisen valmennustiimistä – neljäs uusi päätoiminen valmentajamme on siis Johannes Ekonen!

Ekonen liittyi seuraan SAPAsta marraskuussa 2019, ja on armeijan harmaissa vietetyn ajan ohella pystynyt vakuuttamaan seuran valmennuksen johtoa tekemisellään ja sitoutumisellaan.

– On aivan loistavaa, että Johannes päätti hakea tehtävään, sillä hän on osoittanut vuoden aikana sellaista kykyä, sitoutumista ja potentiaalia, jota haimmekin. Saamme nappulavaiheeseen, yhteen keskeisimmistä kehityskohteistamme, nyt loistavan tekijän, ja olenkin varma, että jälki tulee olemaan erinomaista, toteaa rekrytointiin tyytyväinen valmennuspäällikkö Sebastian Söderholm.

Ekonen ei itsekään peittele tyytyväisyyttään, kun oto-pesti ja asepalvelus vaihtuvat vuoden alusta päätoimiseen valmentajasopimukseen VJS:ssa.

– Olen tietysti innoissaan tästä mahdollisuudesta. VJS on erinomainen oppimisympäristö niin valmentajalle kuin pelaajallekin. VJS erottuu edukseen myös vahvalla seurakulttuurillaan. Tämä antaa pohjan rakentaa joukkueeseen kollektiivinen ja tavoitteellinen toimintakulttuuri. Iso tavoite varsinkin aloittavien ikäluokkien kohdalla on rakentaa joukkueeseen hyvä yhteishenki ja yhdessä tekemisen toimintamalli. Tämän puolen ollessa kunnossa jalkapallotaitojen oppiminen on huomattavasti mielekkäämpää ja tehokkaampaa.

Valmentamisen lisäksi odotan innolla arkea muiden valmentajien kanssa. Päivittäiset keskustelut jalkapallosta ja valmentamisesta ovat korvaamaton apu valmentajan kehittymiselle, kertaa Ekonen tuntojaan pestin varmistuttua.

Täysipainoisesti tammikuun alussa aloittavan Ekosen pestin myötä päätoimisten valmentajien paikat on tältä erää täytetty. Pitkä ja huomattavan määrän voimavaroja vaatinut rekrytointiprosessi on maalissa, ja lopputulos on vähintään erinomainen.

– Jo aiemmin syksyllä meillä aloittaneiden seurakoordinaattori Tuula Faleniuksen ja liikuntapalvelupäällikkö Anna Niemelän lisäksi uudet valmennuspuolen päätoimisemme Mikko Ojaniemi, Väinö Kuosmanen ja Eddie Finch ovat kaikki sulautuneet joukkoon hämmästyttävän nopeasti ja ovat ottaneet tehtävänsä loistavasti haltuun. Johannes on alkutuntumalta samaa kalibeeria ja pääsee varmasti vauhdikkaasti mukaan jo liikkuvaan junaan. Olenkin todella tyytyväinen rekrytointiprosessimme lopputulokseen, sillä olemme löytäneet valtavasti kovaa osaamista ja potentiaalia, jotka antavat meille mahdollisuuden olla ensi vuonna taas parempia – kaikilla mittareilla. Onnistuminen ei toki tapahtunut itsestään, vaan valmennuspäällikkö Sebastian Söderholm ja tekninen johtaja Kimmo Eronen ovat tehneet syksyn aikana valtavan tausta- ja kartoitustyön menestyksekkään rekrytointiprosessin mahdollistamiseksi. Se työ kannatti, ja nyt pääsemme uuteen kauteen uusiutuneella organisaatiolla, joka on täynnä laatua. Siitä Seballe ja Kimmolle suuri kiitos ja hatunnosto, kertaa toiminnanjohtaja Kim Ekroos värikästä ja työntäyteistä rekrytointisyksyä.

Seura toivottaa myös Johanneksen lämpimästi tervetulleeksi päätoimiseen VJS-pestiin!