T07

Helmikuun kuukauden joukkue on VJS T07

T07Helmikuun Helmet eli VJS:n -07 tytöt ovat todella innostuneita tultuaan valituksi kuukauden joukkueeksi.

  • Tämä medianäkyvyys tulee meille tosi hyvään aikaan. Tavoittelemme isoa pelaajamäärän kasvua ja tätä kautta saadaan varmasti innostettua uusia tyttöjä mukaan toimintaamme, toteaa vastuuvalmentaja Mikko Lyytikäinen iloisena. Pelaajista Sylvi ja Kielo ovat uutisoinnista samaa mieltä: ”On kivaa päästä puhumaan ja valokuviin ja päästä Internettiin!”

Lyytikäinen luotsaa Helmiään eli VJS:n -07 tyttöjä nyt kolmatta kautta. – Pelaajia on mukana tällä hetkellä 25, mutta tavoitteemme on saada lukema kasvatettua 40:een, valmentaja pohtii. – Meillä on siitä hyvä tilanne, että joukkueen organisaatio on kunnossa, koska meitä valmentajiakin on mukana kahdeksan ja lisäksi paljon muita aktiivisia vanhempia hoitelee eri tehtäviä joukkueessa. Valmennusringissä on mukana myös naisvalmentaja, kun yksi pelaajauran omaava äiti tuli mukaan rinkiin.

Tämän tyttöjoukkueen toimintaa voi aidosti kuvata yhdellä sanalla: iloisuus. Se välittyy aivan kaikesta: vastuuvalmentajasta, valmennustiimistä, kentän laidalla odottavista vanhemmista ja ennen kaikkea tytöistä itsestään. Turhaan ei tätä joukkuetta arvottu helmikuun helmeksi. Haastattelupäivänä ulkokentällä on hankala sää, sillä koko päivän rankasti satanut vesimäärä on vallannut kenttäpinta-alaa niin paljon, että loppupelit pelataan aidolla vesipatjalla. Jokaisen pelaajan vaatteet ovat litimärät ja pelin tohinassa kaatumisia – tai oikeastaan sukelluksia veteen – tapahtuu koko ajan. Mutta mitä tekevät tytöt? No tietenkin kärrynpyöriä! Ja kesken pelin, koska sehän on luonnollisesti jalkapalloilijalle hyvä tapa juhlistaa tehtyä maalia. Ainakin kun osaa.

Kaksi kertaa viikossa harjoitteleva joukkue pelaa lisäksi viikonloppuisin talvisarjaa ja odottaa malttamattomasti kesän tapahtumia: ihka ensimmäistä yön yli kestävää leiriä Kisakalliossa, Vantaa Cupia, Opel-liigaa, todennäköisesti päästään myös Stadi Cupiin ja tietenkin kesäsäätä. Mutta ei sadekaan haittaa näitä tyttöjä. Harjoitusten päätyttyä ei kenelläkään ole kiire kuivattelemaan, vaan valokuvaukseen, videointiin ja haastatteluun on -07 syntyneillä jalkapallotytöillä aina aikaa – ja paljon asiaa. Aikuisten voi olla joskus vaikea ymmärtää, että kärrynpyöriä voi tehdä siinäkin välissä eikä sade ole mikään este.  ”Mikä jalkapallossa on parasta” – kysymys on kuitenkin aina takuuvarma, koska vastaukset ovat niin vakuuttavia: hauskanpito, pelit, kaverit, maalit.

Vastuuvalmentaja Mikko Lyytikäinen kiittelee vuolaasti tiimiään ja aktiivisia vanhempia. – Meillä kyllä näkyy sellainen iso VJS-sydän kaikilla tasoilla. Mukana ollaan innolla ja halutaan mahdollistaa tytöille liikunnan ilo, pitää yllä huumoria ja iloista tunnelmaa. Toki harjoituksissa vaatimustasokin kasvaa koko ajan ja tehdään asioita täysillä, mutta tärkein on saada sellainen elinikäinen liikkumisen kulttuuri kasvamaan.

20160210_181522
VJS T07-joukkueen pelaajat Kielo ja Sylvi tuulettavat

Harjoitusten loppuessa iloinen tyttöjoukko vastailee riemukkaasti kysymyksiin. Punaiset posket, iloiset ilmeet ja nauravat suut pitäisi saada ikuistettua livekuvaan, niin hyvä fiilis niistä huokuu. Tämän joukkueen vahvuus on aito ja iloinen ilmapiiri. Uusia pelaajia ollaan valmiita ottamaan avosylin vastaan ja siihen on varauduttu riittävin resurssein. Kaikki on valmiina uusienkin pelaajien tulla mukaan jalkapallon kiehtovaan maailmaan!