Patronen

Hannu Patronen on VJS:n uusi talenttivalmentaja

VJS pääsi yhden tukikauden tauon jälkeen takaisin talenttivalmennustuen piiriin, kun se sai kausille 2022-2023 tuen osa-aikaiselle poikien talenttivalmentajalle. VJS:n tapauksessa pesti on päätoiminen, sillä siihen sisältyy talenttivalmennuksen lisäksi myös joukkuevalmennusta, ja tähän tärkeään pestiin on palkattu upean pelaajauransa päättyneeseen kauteen lopettanut Hannu Patronen (UEFA B). Talenttivalmentajan tehtävien lisäksi Patronen ottaa vastuulleen VJS:n PU14/1-joukkueen valmennustehtävät.

Talenttivalmentajan pestiä kohtaan osoitettiin kiinnostusta laajalti, aina ulkomaita myöten. Valmennuksen johto teki rekrytointiprosessissa urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholmin johdolla jälleen tutun laadukasta ja tarkkaa työtä, ja Patronen osoittautui hakijoista lopulta tehtävään sopivimmaksi ja suurimman potentiaalin omaavaksi valmentajaksi, joten Söderholm on syystäkin tyytyväinen viimeisimpään rekrytointiin.

– Olen todella mielissäni, kun saimme Hannun kiinnitettyä tähän pestiin. Organisaatiomme on toki laaja, mutta näin hienoa ja mittavaa pelaajakokemusta keneltäkään ei löydy, ja näimme sen tässä tehtävässä isoksi eduksi. Hannu on älykäs ja analyyttinen ja omaa erinomaisen kehityspotentiaalin myös valmentajana ja näemmekin hänen istuvan tähän tehtävään erinomaisesti. Hän pääsee myös hyvään ja kehittävään ympäristöön, joka varmasti vie häntä valmentajana ja hänen valmentamiaan pelaajia urallaan eteenpäin. Onkin erinomaista, että Hannu valitsi VJS:n, Söderholm pohtii tyytyväisenä.

Patronen itsekin on iloinen päästessään täysillä uuden uransa pariin VJS:n väreissä. Jo päättyneellä kaudella mies oli pelien jäätyä loukkaantumisten myötä vähiin mukana myös HIFK:n Veikkausliigajoukkueen valmennustiimissä.

– Pitkä ammattilaisurani päättyi sunnuntaina ja olen todella iloinen päästessäni nopeasti jalkapallourani jälkeen näin hienoon organisaatioon, joka antoi itsestään rekrytointiprosessissa todella hyvän kuvan. Minulle oli tärkeää, että seura haluaa kehittyä kokonaisuudessaan ja panostaa myös huippuvaiheeseen ja tavoitteellisiin pelaajiin. Lisäksi arvomaailmamme kohtasivat ja seuran olosuhteet ovat hyvällä tasolla. 

Olen ollut pelaamisen ohella muutamia vuosia mukana erilaisissa valmennusrooleissa ja käynyt UEFA B-koulutuksen. Jo jonkin aikaa on ollut selvää, että ensisijaisesti haluaisin työskennellä nuorten pelaajien kanssa ja auttaa heitä eteenpäin jalkapallossa ja elämässä yleensäkin. Tämän takia talenttivalmentajan rooli ja PU14/1-joukkueen valmentaminen ovat itselleni täydellinen aloitus täysipäiväiseen valmennukseen. Odotan innolla että pääsen aloittamaan työt VJS:ssä, Patronen kertoo.

Patrosen pestin jälkeen VJS:n päätoiminen henkilöstö on valmis kauteen 2022. Toiminnanjohtaja Kim Ekroos onkin tyytyväinen ryhmään, joka vie Länsi-Vantaan ylpeyttä kohti tulevaa.

– Hannu on hieno rekrytointi jo muutenkin laadukkaaseen päätoimisten ryhmäämme – hän tuo meille osaamisellaan ja kokemuksellaan rutkasti lisäarvoa. Meillä on tämän viimeisen avoimen tehtävän täyttymisen jälkeen koossa erinomainen organisaatio, joka pystyy viemään seuraa kohti uutta strategiakautta ja sen kunnianhimoisia tavoitteita. ”Seba” Söderholm ja kumppanit ovat tehneet jälleen kerran hienoa työtä valmennusorganisaation rakentamisessa, ja siitä heille iso kiitos. Nyt tehtävänämme on saada uudet osaajat nopeasti tutuiksi uuden organisaation ja ympäristön kanssa, ja siihen haasteeseen uusi organisaatiomallimme vastaa erinomaisella tavalla. Työ jatkuu, Ekroos päättää.

Jalkapalloyhteisö sinulle toivottaa Hannun lämpimästi tervetulleeksi osaksi VJS-perhettä!