VJS_logo_2016_RGB

Etsimme joukkueisiimme valmentajia tulevalle kaudelle

VJS haluaa olla johtava urheilijoiden kasvattajaseura Suomessa. Neljäntoista vakituisen työntekijämme intohimona on yhdessä vahvasti sitoutuneen ja osaavan seuratoimijajoukon kanssa kehittää toimintaamme tätä tavoitetta kohti.

Yksi seuran strategisista valinnoista on erinomainen valmennus. Haluamme panostaa vahvasti siihen, että meillä on seuran kaikissa joukkueissa, tasosta riippumatta, mahdollisimman laadukkaat valmennustiimit. VJS:ssa varsinainen joukkuetoiminta on jaettu kahteen tasoon; punainen (kilpataso) ja valkoinen (perustaso). Joukkueiden toiminta on valmentajavetoista ja meillä on käytössä seurajohtoinen toiminta- ja taloussuunnittelumalli.

Haemme nyt seuran eri joukkueisiin oman toimen ohella toimivia valmentajia, sekä vastuuvalmentajia (valkoiselle tasolle) että joukkuevalmentajia (valkoiselle ja punaiselle tasolle).

VJS:n pelaajapolku muodostuu Nappulavaiheesta (U6-U8), Lapsiurheiluvaiheesta (U9-U12), Nuorisourheiluvaiheesta (U13-U15) ja Huippuvaiheesta (U16+). Alla kuvattuna lyhyesti seuran joukkuetoimintarakenne eri vaiheissa.

 • Nappulavaiheessa toimitaan ikäluokittain niin, että koko ikäluokka on yksi joukkue (pojat ja tytöt erikseen), jolla on oma valmennustiiminsä. Toiminnasta vastaavat seuran Nappulavastaavat.
 • Lapsiurheiluvaiheessa ikäluokka jaetaan poikien osalta kahteen tasoon, punaiseen (huippu-urheiluun tähtäävä kilpaorientoitunut taso) ja valkoiseen (säännöllisesti harjoitteleva ja pelaava perustaso), tyttöjen osalta ikäluokka jatkaa yhdessä ja tasoryhmittely tehdään joukkueen sisällä. Jokaisella joukkueella on omat valmennustiiminsä. Jokaisella ikäluokalla on oma Ikäluokkavastaavansa, joka toimii punaisen tason vastuuvalmentajana ja vastaa valkoisen sekä tyttöjen toiminnan sisällöstä yhdessä kyseisten joukkueiden vastuuvalmentajien kanssa.
 • Nuorisourheiluvaiheessa perustamme ikäluokasta riippuen 1-2 itsenäistä punaisen tason ”Ykkösjoukkuetta”. Valkoisen joukkueen sekä tyttöjen joukkueen toiminta jatkuu samana kuin lapsiurheiluvaiheessa. Jokaisella joukkueella on omat valmennustiiminsä sekä vastuuvalmentajansa, jotka johtavat omia joukkuetoimintaprosessejaan yhdessä seuran valmennuspäällikön ja teknisen johtajan kanssa.
 • Huippuvaiheessa toimitaan lähtökohtaisesti samalla logiikalla kuin nuorisourheiluvaiheessa, mutta joukkueita muodostettaessa huomioidaan eri ikäluokkien pelaajamäärät. Tulevalle kaudelle tarkoituksena on perustaa uusi punaisen tason joukkue PU16/1. Jokaisella joukkueella on omat valmennustiiminsä sekä vastuuvalmentajansa, jotka johtavat omia joukkuetoimintaprosessejaan yhdessä seuran valmennuspäällikön ja teknisen johtajan kanssa.  

Tehtävänkuva
Tehtävänkuvasta keskustellaan erikseen kunkin valmentajan kanssa, tehtäviä on myös mahdollista yhdistää ja näin rakentaa itselleen isomman tehtävänkuvan.

 • Haemme Nappulavaiheeseen poikien osalta joukkuevalmentajia ja tyttöjen osalta sekä vastuu- että joukkuevalmentajia.
 • Haemme Lapsiurheiluvaiheeseen poikien punaisen tason joukkuevalmentajia sekä valkoisen ja tyttöjen osalta sekä vastuu- että joukkuevalmentajia. 
 • Haemme Nuorisourheiluvaiheen ja Huippuvaiheen osalta vastuu- ja joukkuevalmentajia ensisijaisesti poikien valkoisen tason ja tyttöjen joukkueisiin

Mitä etsimme?

 • Sinulla on kokemusta valmennuksesta, tai olet sitoutunut oppimaan uutta osana valmennustiimiä, ja haluat kehittää itseäsi valmentajana
 • Sitoudut joukkueen ja seuran toimintaan sitä parhaan kykysi mukaan kehittäen
 • Omaat hyvät sosiaaliset taidot, joita kykenet hyödyntämään valmennustiimityöskentelyssä, kentällä pelaajien kanssa ja pelaajien vanhempien kanssa
 • Olet jo aloittanut kouluttautumisen liiton koulutusputkessa, tai olet valmis siihen sitoutumaan

Mitä saat?

 • Pääset työskentelemään huipputason jalkapalloseurassa, erinomaisissa olosuhteissa, jotka VJS:n oma halli, oma ulkokenttä ja kaupungin olosuhteet takaavat
 • Pääset kehittymään valmentajana erinomaisessa valmennusympäristössä
 • Valmennuksen tukena ovat myös seuran päätoimiset erityisasiantuntijat fysiikkavalmennuspäällikkö maalivahtivalmennuspäällikkö, sekä tekninen johtaja

Valmennustehtävän lisätiedot

 • Valmennustehtävät ovat lähtökohtaisesti yksivuotisia, alkaen 1.11.2019 ja päättyen 31.10.2020
 • Tehtävistä maksettava korvaus sovitaan osana sopimusneuvotteluja
 • Vaadimme lasten ja nuorten joukkueissa toimivia valmentajia esittämään oikeusrekisterikeskuksen myöntämä rikostaustaote lasten kanssa toimimiseen

Lisätietoja tehtävistä antavat VJS:n valmennuspäälliköt Sebastian Söderholm (U15 ja nuoremmat) sebastian.soderholm@uusi.vjs.fi. ja Marko Kolsi (U16 ja vanhemmat) marko.kolsi@uusi.vjs.fi.

Voit tutustua VJS:n toimintaan osoitteessa www.dev.vjs.fi.