Edustus_nousutaistelu 0823

Edustusjoukkueet taistelevat sarjanousuista

Pettymykseen päättyneen viime kauden jälkeen sekä naisten että miesten edustusjoukkueet putosivat molemmat sarjaporrasta alemmaksi – naiset Kakkoseen ja miehet Kolmoseen. Tällä kaudella joukkueiden tavoitteena on ollut nopea nousu takaisin ja molemmat joukkueet pitävätkin tällä hetkellä noususaumoja täysin omissa käsisssään.

Naisten joukkue majailee 11 ottelun jälkeen sarjataulukon kärjessä kahden pisteen erolla FCFJ:hin. Molemmat sarjataulukon kärkijoukkueet ovat pitkissä voittoputkissa, VJS neljän ja Futura viiden. Edellisestä tappiosta on naisjoukkueellamme mennyt jo lähes kolme kuukautta ja seitsemän ottelua.

Alkukausi on naisten edustusjoukkueen osalta sujunut erittäin hyvin. Meillä on yhtenäinen, nuori ja kehittymishaluinen joukkue, joka tulee varmasti antamaan kaikkensa Ykköseen nousun eteen. Sarjasta nousee kuitenkin vain kaksi 30:sta joukkueesta eli missään tapauksessa helpolla ei paluu Ykköseen tule. Sitä totta kai tavoitellaan jo tällä kaudella, mutta tärkeämpää on edelleen ison kuvan ajattelu. Haluamme palavasti pelata isoimmilla areenoilla, mutta pitkäjänteisen prosessin sivutuotteena – eli sarjatasosta riippumatta haluamme ensi kaudellakin olla pykälää parempia kaikilla osa-alueilla, naisten vastuuvalmentaja Aku Jokinen visioi.

Naiset voittivat sunnuntaina 13.8. FC Espoon 9-0 lukemin

Sarjaa on jäljellä vielä seitsemän ottelukierrosta, minkä jälkeen, mikäli lohkojohto säilyy loppuun saakka, jatkuu naisten kausi vielä nousukarsinnoilla, johon pääsevät Kakkosen kunkin kolmen lohkon voittajat sekä paras lohkokakkonen. Ykköseen nousee kaksi joukkuetta.

Miehillä takaa-ajo omissa käsissään

Miesten edustusjoukkueemme jahtaa sarjakärki HPS:aa tällä hetkellä kuuden pisteen takaa-ajomatkalta, mutta on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Joukkueiden väliin mahtuu myös kolme ottelua enemmän pelannut ja pisteen enemmän kerännyt kulttiseura MPS/Atletico Malmi.

Mennyt kausi on kokonaisuudessaan tähän saakka ollut varsin onnistunut, minkä koen olleen seurausta sitoutuneisuudesta ja halusta tehdä yhdessä asioita paremmin joka päivä. Syyskauden alkajaisiksi emme ole päässeet ihan keväänlaiseen pelilliseen vireeseen vaikka tulosta pääsääntöisesti on tullutkin. Tiedostamme että jokaisen voittavan joukkueen merkki on tehdä asioita paremmin päivittäin, jotta pystymme jatkamaan myös tuloksellisesti vahvaa kauttamme. Koemme että meillä on resepti mikä edesauttaa voittamista ja sen eteen pyrimme asioita paremmin tekemään, miesten vastuuvalmentaja Tommi Ekmark kertoo.

Vili Lankinen juhlii maaliaan Toukolan Terästä vastaan

Edessä on ratkaisevat viikot, joista kenties kovin koitos on jo tiistaina 15.8., kun miehet matkaavat Paloheinään HPS:n vieraaksi. Otteluruuhka on kova, sillä pelit jatkuvat sen jälkeen heti perjantaina 18.8. FC Kontun vieraana.

Kautta on jäljellä kaikkiaan 11 ottelua, eli joukkueemme osalta kausi on puolivälissä.

Edustusjoukkueiden elokuun loput ottelut

15.8. klo 20:05: HPS-VJS, Miesten Kolmonen (JYA Housing Areena)

18.8. klo 19:00: FC Kontu-VJS, Miesten Kolmonen (Kontulan nurmi)

19.8. klo 12:30: VJS-JyPK/2, Naisten kakkonen (Myyrmäen jalkapallostadion)

25.8. klo 19:00: VJS-LPS, Miesten Kolmonen (Myymäen jalkapallostadion)

26.8. klo 15:00: HIFK-VJS, Naisten kakkonen (Töölön Pallokenttä 1)