viikko 19

Cup-draamaa ja arvokkaita voittoja – VJS-joukkueet hyvässä vireessä

Viikko 18 tarjosi futiksen draamaa miesten Suomen Cupissa ja makean vierasvoiton naisten Kakkosessa. Myös junioripuolella ansaittiin arvokkaita pisteitä mm. PU17/1:n jatkaessa vahvaa virettään ja taisteluaan SM-sarjapaikasta syksyksi.

Vapun jälkeen viikon urakkaan pääsi PU10-joukkue, joka tahkosi Huuhkajaliigaa upein edesottamuksin. Keskiviikosta perjantaihin joukkue pelasi Eerikkilän Urheiluopistolla seitsemän ottelua, joissa kussakin pisteitä oli jaossa molemmilla ottelun puoliajoilla.

Joukkueen ensimmäinen Huuhkajaliigan turnaus ei olisi voinut paremmin juuri mennä, sillä 14 puoliajasta joukkue voitti peräti 11 ja pelasi kaksi tasan, mikä oikeutti turnauksen ykköspaikkaan.

Keskiviikkona koettiin Myyrmäen jalkapallostadionilla Cup-draamaa parhaimmillaan, kun miesten edustusjoukkue kohtasi Suomen Cupin ottelussa Kakkosessa pelaavan FC Kiffenin.

Pitkään näytti, että VJS menisi komeaan voittoon sarjaporrasta ylemmästä pelaavasta vastustajastaan jo varsinaisen peliajan puitteissa Tuomas Koposen maalin pidettyä isännät johdossa aina ottelun lisäajalle saakka, kunnes voitto lipsui rankkareiden varaan FC Kiffenin tasoitettua ottelun.

Rangaistuspotkuissa Toni Koskirakoski oli kuitenkin mies paikallaan torjuen kolme Mustien Hurmureiden pilkkua ja VJS vei kuin veikin ottelun ja cupin 4. kierroksen paikan itselleen.

VJS-joukkueet palasivat muutenkin valmiina vapun vietosta PU15/Valkoisen (vs. KoiPS 5-0), PU12/Valkoinen B:n (vs. LoPa/Keltainen 5-1), PU14/Valkoinen B:n (vs. HJK/Valkoinen 3 2-0), TU18/1:n (vs. HPS 2-1), PU14/Valkoinen A:n (vs. KoiPS/Valkoinen 5-0), PU12/Valkoinen A:n (vs. PEP/Red 8-1), PU17/Valkoinen B:n (vs. NouLa/Musta 7-2) ja TU12/2:n (vs. FC Honka/2 2-1) voittaessa arki-illan ottelunsa.

PU17/1 jatkoi vahvaa nousuvirettään – kipusi karsintaviivan yläpuolelle

Lauantaina PU17/1 pelasi SM-karsintasarjassa elintärkeistä pisteistä PPJ:tä vastaan kotikentällään Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Puoliajalle mentiin 1-0 vierasjohdossa Onni Puumalan maalattua ottelun 28. minuutilla.

– Kaksijakoinen ottelu. 1.jakso heikko ja oli meidän onni ettei peli ollut enemmän kuin 0-1 puoliajalla, VJS:n vastuuvalmentaja Petri Hyrkkänen kertaa.

Kaksijakoinen tosiaan, sillä toiselle puoliajalle kotijoukkue tuli aivan toisenlaisella taistelulla ja peli-ilmeellä.

Tasoitus syntyi ottelun 57. minuutilla Olli Saksisen maalatessa ja ottelun käänsi lopullisesti isännille Jesper Johansson 79. minuutin voittomaalillaan.

– Toiselle jaksolle huikea parannus ja luotiin tarpeeksi maalintekotilanteita ottelun voittoon. Tuleviin otteluihin pitää oppia, ettei voida heittää 45 minuuttia pelistä hukkaan ja toivoa että voitetaan lopulta, vaan koko 90 minuuttia pitää pelata ja kamppailla hyvällä tasolla, Hyrkkänen analysoi maltillisena.

Myös PU14 ja PU12 vakuuttaviin voittoihin lauantaina

Lauantai oli myös usealla muulla veralla menestyksekäs VJS-päivä.

Aamupäivän ottelussaan Myyrmäen jalkapallostadionilla PU14 isännöin HJK/2:ta P14 Ykkösen ottelussa ja otti ottelun komentoonsa jo alkupuoliskolla Eevert Hämäläisen viedessä kotijoukkueen johtoon ottelun 39. minuutilla.

Toisella puoliskolla joukkue latoi vielä kahdesti pallon HJK-maaliin Elmeri Pajasmaan (48′) ja Elias Kämäräisen (75′) onnistuessa maalinteossa, ja näin isännät voittivat ottelun puhtaasti 3-0.

Aktia Areenalla kotiottelussaan Käpylä Unitedia isännöinyt PU12 oli myös varsin tyly isäntä vieden ottelun nimiinsä 4-2 lukemin. Maalinteossa kotijoukkueelta onnistuivat Eeli Rauttu kahdesti ja Denis Zaberxha sekä Milo Papunen kertaalleen.

– Todella tärkeä voitto sarjan kannalta. Olimme taas huipputehokkaita ja teimme vastustajaa paremmalla prosentilla paikoistamme maalit. Vielä paljon tekemistä oman pelin kehittymisen kanssa. Kuitenkin erinomaista venymistä, että onnistuimme vastustajan noustua 2-0 -tilanteesta 2-2 -tilanteeseen heti kuittaamaan kaksi maalia ja voittamaan pelin lopussa, joukkueen vastuuvalmentaja Petteri Neuvonen kertaa tapahtumia.

Lauantaina voittoihin ylsivät myös PU10/Valkoinen B (vs. EsPa/Vihreä 5-4), PU13/Vakoinen C (vs. FC Kirkkonummi/White 6-3), TU14/2 (vs. KJP/FS KTP-j YJ 2-1), P13 (vs. PPS 7-3), PU17/Valkoinen A (vs. PK-35/2 2-1), TU18/Valkoinen B (vs. Kasiysi/Valkoinen 6-0) sekä P11 sarja pelaava TU12, joka murjoi Kasiysi/Whiten 7-3 lukemin.

Naiset ja tytöt sunnuntain valopilkkuina

Sunnuntain kirkkaimpia kruunuja kannattelivat naisten edustus- sekä TU12-joukkueet.

TU12 jatkoi Ykkösen sarjaansa puhtaalla omalla maalilla moukaroidessaan HooGee/GrIFK yhdistelmäjoukkueen maanrakoon 15-0 lukemin. Kotijoukkueen tehokkaimpana maalintekijänä Sofia Awuah-Addae niittasi pallon verkkoon peräti kuudesti.

Myös naisten edustusjoukkue jatkaa Kakkosen sarjaansa puhtaalla pelillä kahden ottelun jälkeen haettuaan 0-3 (0-2) vierasvoiton FC Espoosta. VJS:n maaleista Säterinniityssä vastasivat Noora Siidorov, Kerttu Kiviniemi ja Helmi Kumpulainen.

Sunnuntaina voittoihin myös PU14/2 (vs. FC Espoo/Valkoinen 6-2) ja PU11/Valkoinen B (vs. LePa/Valkoinen 5-3).