Myyrmäen uimahallin kenttää tavoitellaan vihreäksi.

Aktia Areenaan tavoitellaan uutta mattoa – vanha matto Myyrmäen uimahallin kentälle?

Myyrmäen uimahallin kenttää tavoitellaan vihreäksi.
Myyrmäen uimahallin kenttää tavoitellaan vihreäksi.

Hankkeen loppusuoralla VJS-hallitus päätti tutia mahdollisuutta siirtää vielä pelikuntoinen mutta kroonisesta kumirouhepulasta kärsivä VJS-kentän tekonurmimatto Myyrmäen uimahallin kentälle. Näin alkuperäinen tavoite hallista ja yhdestä uudesta harjoitteluolosuhteesta toteutuisi.

Aktia Areenan hanke etenee aikataulussaan. Matkan varrella on ilmennyt joitakin merkittäviä yllättäviä lisäkuluja mutta samalla hankkeen rahoittamiseksi on löydetty yhteistyökumppanuuksien kautta saman suuruinen summa paikkaamaan syntyneitä yllätyskuluja.

Vantaan *vapaa-ajan lautakunta hyväksyi vuokrasopimuksen hankkeelle ja seuraavaksi asia siirtyy kaupunginhallituksen päätettäväksi. Myös rahoitus on kunnossa pankkilainan turvin. Meneillään on tarjouskilpailu hankkeen toteuttmiseksi (vanhena maton siirto ja asennus + uuden maton hankinta ja asennus). Mikäli tarjoukset mahtuvat kaavailtuun investointikehykseen, toteutuu koko projekti jo heinä-elokuun aikana.

– Katsoimme, että VJS-kentän matto hyvin  hoidettuna ja kumirouhetta merkittävästi lisäämällä, voisi vielä palvella n. 5 vuotta huomattavasti hiekkakenttä parempana olosuhteena. Syntyvän uuden olosuhteen myötä voimme rahoittaa lisälainan lyhennyksen ilman vuorohintojen kasvattamista, toteaa VJS:n toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne

Lisähankkeen toteutuminen ei ole vielä varma vaan vaatii vielä neuvottelut tekonurmiyritysten kanssa ja VJS ry:n ja VJS-kenttä Oy:n hallituksen hyväksynnät.

– Jos hankkeen kokonaishinta mahtuu nyt neuvoteltuun uuteen rahoituskehykseen, hanke toteutuu muutoin lähdemme elvyttämään VJS-kentän mattoa ennen hallin nousemista. Kaikki on selvää kesäkuun alussa, kuvaa tilannetta Yli-Rinne

– Kentän asentaminen aivan asutuksen ytimeen on selvä kehitysaskel VJS:n toiminnan kehittämisessä. Haluamme olla lähellä ihmisiä ja tarjota jalkapalloa jokaiselle. Kentän asentamisesta hyötyvät myös alueen koulut, maalailee Yli-Rinne.

 

*9.5.2016 korjattu, että vuokrasopimuksen on esillä vapaa-ajan lautakunnassa 10.5. eikä kaupunginhallitus ole sitä hyväksynyt, kuten aiemmin artikkelissa väitettiin.