VJS Miehet 4-div

VJS:n miesten edustusjoukkue haluaa lunastaa paikkansa nelosessa

VJS Miehet 4-divVJS:n miesten joukkueen viime kausi päättyi paremmin kuin etukäteen kukaan olisi voinut odottaa. Pelikausi miesten 5-divisioonassa päättyi huippusuoritukseen ja joukkue varmisti nousun täksi kaudeksi miesten neloseen. Nyt valmistaudutaan vahvistamaan sarjapaikka hyvällä pelillä.

Kauden 2015 lopussa VJS:n miesten joukkue varmisti suoran nousunsa neloseen jo kaksi peliä ennen sarjan loppua. Viitosessa pelannut joukkue voitti 16 pelistä 13 ja hävisi vain kerran. – Ei sitä etukäteen osannut yhtään odottaa, mutta tosi hienoltahan se tuntui, kuvailee joukkueen tuntoja kapteeni Mikko Rantanen. – Kyllä meidän tavoitteena on säilyttää sarjapaikka. Meillä on hyvä yhteishenki ja hauska meininki. Ei pelata liian tosissaan, mutta kyllä me halutaan lunastaa paikka jatkossakin, hän jatkaa.

Joukkueessa on vahva pelaajarinki eikä vastuuvalmentaja Timo Leppänenkään joukkuetta ole neloseen jarruttelemaan viemässä. – Tavoite on säilyä sarjassa ja sijoittua siinä vahvasti vähintään sarjan puoliväliin, hän avaa tavoitteita ja vaatimustasoa. – Vahvuuksiamme on yhteispeli, pyrimme nimenomaan pelaamalla eteenpäin. Lisäksi meillä on todella hyvä yhteishenki ja treeneissä käydään säästä riippumatta, lumisateessakin.

Viime kauden menestyksen valmentaja näkee monessa seikassa. – Yksi tärkeä asia oli se, että vältyimme koko kauden ajan isoilta loukkaantumisilta. Pelaajat pysyivät hyvin kunnossa koko kauden ajan. Meillä on suht nuori joukkue, mutta kuitenkin eri-ikäisiä miehiä ringissä, joten toivottavasti sama jatkuu nyt nelosessakin, valmentaja Leppänen puntaroi. Vieressä seisova reisivammasta kärsivä pelaaja, 22-vuotias Sami, heittääkin vitsillä olevansa ”joukkueen vanha pelaaja, koska oon rikki koko ajan”. Nyt takareisivamma estää harjoituksiin osallistumisen, mutta joukkueen henkeä kuvaa hyvin se, että tämäkin pelaaja on paikalla treenivaatteet päällä koko harjoitusten ajan ja seuraa otteita kentän laidalta.  -Viime kaudella oli yksi loukkaantumisen vuoksi koko kauden sivussa ollut pelaajakin lähes aina mukana koti- ja vieraspeleissä. Siellä hän istui vieraskenttien katsomossa usein yksinäänkin kannattamassa joukkuekavereita, muistelee joukkueenjohtaja Monica Wenell.

Joukkueen hyvälle yhteishengelle ja aktiiviselle toiminnalle on iso vahvistava tekijä myös se, että toimihenkilöinä pitkän, jo yli 10 vuotta kestäneen ja yhä jatkuvan, uran tehneet vastuuvalmentaja Timo Leppänen ja joukkueenjohtaja Monica Wenell luotsaavat tiimiä eteenpäin isolla VJS-sydämellä. Kunnian hyvästä tekemisestä he siirtävät kuitenkin pelaajille itselleen: – Ai joukkueen vahvuudet? Ei mun tarvitse kuin katsoa noita poikia tuolla kentällä, niin mä näen sen: hyvä henki, hihkuu Wenell, silminnähden ylpeänä suojateistaan. -Monet pojista tunnen jo 8-vuotiaasta alkaen. Nää on aina tasaisen hyvällä fiiliksellä. Tämä on nimenomaan näiden pelaajien joukkue. Enää ei asioita hoideta vanhempien kautta, vaan itse päätetään, miten toimitaan, Wenell pohtii omankin roolinsa muuttumista juniorijoukkueen jojon tehtävistä aikuisten nuorten miesten joukkueen luotsaamiseen.

Sarjakauteen valmistaudutaan treenien lisäksi harjoituspeleillä. Viimeisin pelattiin SAPA:a vastaan, joka hävittiin 3-1. – Se oli meiltä sekava peli. Myyrmäki stadion on isompi kenttä, kuin tämä VJS-kenttä jossa treenataan ja se tuotti haastetta meidän pelaamiseen. Treenipelejä on tulossa lisää, seuraavaksi kohdataan Forssan miehet parin viikon päästä, vastuuvalmentaja puntaroi. -Meillä on nyt treeniringissä mukana myös vahvan ammattilaisuran tehnyt Marko Kolsi ja kyllä hänen mukaan tuleminen on tuonut paljon lisää meidän pallolliseen pelaamiseen. Hyvän pelaajan mukaan tulo nostaa kaikkien tasoa, valmentaja kiittelee.

Sarjaohjelma valmistuu huhtikuun alkuun mennessä. Kotipelinsä VJS:n miehet pelaavat kaudella 2016 pääosin Myyrmäki stadionilla, joten pelejä ja hyvää fiilistä kannattaa kauden mittaan tulla katsomaan ja oman seuran pelaajia kannustamaan, kehottavatkin joukkueenjohtaja ja vastuuvalmentaja yhdessä.  – Yksi meidän joukkueen pelaajista on jopa tatuoinut olkapäähänsä VJS; voiko pelaajalta ikinä enempää pyytää?

VJS:n miesten joukkueen kapteeni Mikko Rantanen
VJS:n miesten joukkueen kapteeni Mikko Rantanen
Vastuuvalmentaja Timo Leppänen
Vastuuvalmentaja Timo Leppänen