T06 ALKULÄMMITTELYT pieni

Tyttöjen treeneissä on vauhti päällä

-Hei, onko nää laukut muka nyt tikissä tytöt? kyselee vastuuvalmentaja Jouni Timonen ennen VJS T06-joukkueen harjoitusten alkua. Rivit laitetaan ensin suoriksi kentän laidalla ja sitten riennetään innolla kentälle.

VJS:n 2006-syntyneiden tyttöjen joukkueella on isot tavoitteet: nykyistä noin 30 pelaajan ryhmää halutaan kasvattaa entisestään. Tavoitteeksi on pilke silmäkulmassa asetettu – ei enempää eikä vähempää – kuin nostaa pelaajamäärää luvun 50 kieppeille. – VJS:n talenttivalmentajan Jonne Kunnaksen kanssa pohdimme, että 50 tyttöä olisi hyvä iso tavoite, haluamme mahdollistaa jalkapalloharrastuksen laajalle tyttöjoukolle, kertoo Timonen juuri hiihtolomaviikon alkua edeltäneiden harjoitusten alkua. Timonen ei yhtään epäile, etteikö pelaajamäärää saataisi entisestäänkin kasvatettua.

Alkava hiihtoloma näkyy haastattelupäivän harjoitusten osallistujamäärässä ja paikalla on tällä kertaa poikkeuksellisen niukasti tyttöjä normaaliarkipäivään verrattuna. Treenit saadaan kuitenkin hyvin käyntiin ja varusteita vaihtaessa tytöt ehtivät jutustella iloisesti. – Alandia cup on meidän odotetuin juttu, me mennään kesällä Ahvenanmaalle, kertovat tytöt iloisesti. Pelit, voitot, maalit, turnaukset, onnistumiset – ne ovat asioita, joita nuorten jalkapalloilijoiden mieleen ensimmäiseksi tulee, kun puhutaan futisharrastuksesta. Ne ovat ikimuistoisia tapahtumia, joissa parasta on se, että on saanut jakaa ne yhdessä ystävien kanssa.

Uuden pelaajan on helppo tulla mukaan tähän joukkueeseen, koska iso pelaajamäärä mahdollistaa sen, että tytöt jaetaan harjoituksissa pienempiin ryhmiin, yleensä kahteen. Oma taso löytyy niin edistyneemmillekin kuin vähemmän pelanneille. 50 pelaajan tavoite ei ole vain epämääräinen unelma, vaan sen eteen ollaan valmiita tekemään töitä – niin taustoissa kuin kentällä. Uusien pelaajien mukaan tulemisen helpottamiseksi VJS T06 järjestääkin maaliskuun aikana ns. avoimia harjoituksia, joihin voi uudet pelaajat tulla kokeilemaan jalkapallolajin viehättävyyttä mukavan porukkaan. – Uudet pelaajat ovat toki tervetulleita meidän joukkueisiin milloin tahansa, mutta nyt ajatus on se, että olemme erityisesti valmistautuneet siihen, että harjoituksissa on mukana uusia tyttöjä ja enemmän pelaajia kuin aiemmin, toteaa valmentaja.

-Tämä on mukava porukka, kyllä meille ovat uudet pelaajat tosi tervetulleita mukaan, toteaa joukkueen vastuuvalmentaja lopuksi.

VJS T06- joukkueen harjoituksiin voit ilmoittautua etukäteen, niin joukkue tietää tulostasi: vjst06valmennus@gmail.com

Harjoitusaikataulun löydät Nimenhuuto-sovelluksesta: vjstytot06.nimenhuuto.com

VJS:n kaikkien joukkueiden yhteystiedot löydät täältä: https://uusi.vjs.fi/yhteystiedot/