VJS P01

VJS:n -01 pojat ja PK-35 naiset: yhteisharjoituksista hyötyvät molemmat

VJS P01VJS:n -01 poikien kilpajoukkueen harjoituskäytäntöön tuli uuden kauden myötä uusia tuulia.  Marraskuusta alkaen poikien joukkue ja PK-35:n naisten liigajoukkue ovat pitäneet kerran viikossa yhteisharjoitukset Myyrmäki-hallissa. 1,5 h vuoron aikana yhteisharjoitukset ovat alkukuukausien aikana vakiinnuttanut muotonsa: ensimmäisen 50 min ajan molemmat joukkueet harjoittelevat kentällä omissa ryhmissään ja lopuksi pelataan 40 min ajan vastakkain.

”Aluksi yhteistyö lähti oikeastaan keskustelusta, voisiko maalivahtivalmennuksessa saada hyötyjä yhteistyöllä. Sen jälkeen totesimme, että kerran viikossa tapahtuva yhteisharjoitus olisi eduksi molemmille joukkueille. Pojat saavat ensinnäkin pelikokemusta aikuisjoukkuetta vastaan ja tältä osin kokonaan erilaista vastustajaa vastaan. Lisäksi PK-35 naisten joukkue on huippujoukkue, joka etenkin pelin taktisessa puolessa pystyy antamaan meille kovaa haastetta” analysoi VJS:n urheilutoimenjohtaja ja VJS P01 kilpajoukkueen valmennuksesta tällä kaudella vastaava Jukka Koivurinta. ”Naiset saavat puolestaan meistä fyysisemmän vastustajan ja hyötyvät siinä yhteispelaamisesta. -01 poikien pelitempo on myös nopeampi ja pystymmekin erityisesti nopeilla vastahyökkäyksillä haastamaan naiset” hän jatkaa.

AkimValmentaja näkee yhteisharjoituksissa paljon hyötyä, mutta mitä mieltä on pelaaja? VJS:n P-01 joukkueen pelaaja Akim on samoilla linjoilla: ”Nää torstain treenit on hyvä lisä harjoitteluun, saadaan joka kerta pelata ja tulee lisää pelitempoa. Naiset pitää palloa tosi hyvin verrattuna meidän ikäisiin vastustajiin ja sen kautta me opitaan lisää”.

Jo 3-vuotiaasta saakka jalkapalloa pelannut Akim kokee jo kehitystä tapahtuneen molemmilla joukkueilla: ” Me ollaan varmaan fyysisempiä ja nopeampia ku naiset, et ne saa meiltä sitä harjoitusta. Vuosi sitten pelattiin joskus naisia vastaan, niin hävittiin 4-0 ja nyt kun pelattiin harjoitusottelu, niin voitettiin 5-1. Et nyt ollaan kasvettu fyysisemmäks ja pystytään voittamaan jo.” Ylempää keskikenttää itse pelaava Akim pitää oman joukkueensa yhteishenkeä kokonaisuudessaan todella hyvänä. ”Komu on hyvä valmentaja, pitää hyvän harjoituskurin ja treenit on hyviä kun aina mennään kovaa eikä oo mitään seisoskelua. ”

Yhteistreenien innoittamana PK-35 naiset ovat pelanneet myös harjoitusotteluita muitakin poikajoukkueita vastaan. VJS-PK-35 harjoitusottelussa VJS:n -01 pojat voittivat tuloksella 5-1. Yhteistreenit jatkuvatkin ainakin tämän talven vuorojen ajan. Kun mielipidettä kysytään suoraan pelaajalta, niin jatko on selvä: ”Edelleen jatkaisin yhteistreenejä, tää on kivaa!” vahvistaa Akim. P01