joukkueSB

VJS:n ykkösjoukkueet pelileirillä Englannissa, osa 1

Vantaan Jalkapalloseuran PU14 ja PU13 ykkösjoukkueet ovat yhteisellä pelileirillä Englannissa. Joukkueet pelaavat matkan aikana mm. useita englantilaisia akatemioita vastaan.

VJS PU14/1 & PU13/1 Stamford Bridgellä

Jalkapallosivistys ja minäpystyvyyden vahvistaminen. Siinä isoja yleviä tavoitteita, joiden vuoksi VJS:n edistyneimmät ryhmät käyvät säännöllisesti kovatasoisissa kansainvälisissä turnauksissa. Tällä kertaa vuorossa on pelileiri, johon kaksi poikien ykkösjoukkuetta on matkustanut yhdessä yhteensä 37 pelaajan voimin.

Seuran päätoimisista valmentajista mukana tällä huikealla reissulla on joukkueiden vastuuvalmentajien Sebastian Söderholmin ja Kimmo Erosen lisäksi maalivahtivalmennuspäällikkö Ville Vastamäki, fysiikkavalmennuspäällikkö Jukka Haarala ja talenttivalmentaja Miika Nuutinen. Lisäksi matkassa mukana ovat U14 joukkueen valmentaja Marko Johansson ja U13 huoltaja Mikko Varis.

PU13/1 valmistavien harjoituksien pelipaikkakohtainen opetushetki

PU13/1 vastuuvalmentaja Kimmo Eronen, miten tavoitteet ovat toteutuneet?

– Minäpystyvyys on tulevaisuuteen kohdistuvaa uskoa ja itseluottamusta. Sen puute suomalaisessa jalkapallokulttuurissa on yksi isoimmista haasteista, jonka kanssa jalkapallotoimijat kamppailevat päivittäin. Parasta lääkettä sitä vastaan on pätevyyden kokemukset kv-ympäristössä. Miten tässä onnistutaan? Se on mahdollista arvioida vasta reissun jälkeen.

PU13/1 hyökkäys vauhdissa West Hamia vastaan

– Pelaajien jalkapallosivistystä on reissussa ruokittu konkreettisin ohjelmanumeroin. Tapahtumat huippuseurojen juniori-akatemioissa, stadionkierrokset ja Valioliigaottelu ovat varmasti ruokkineet pelaajien ymmärrystä kuningaslajin merkityksen suuruudesta.

Onko 37 pelaajan kanssa reissaaminen ollut haastavaa?

– Ei. Pelaajakehitys on aina ensisijaisesti pelaajien kasvattamista. VJS:n tavoitteena on kasvattaa pelaajia jotka ovat kentällä itsevarmoja ja röyhkeitä, mutta pelien ulkopuolella kohteliaita ja särmästi käyttäytyviä. Englannissa pelaajat ovatkin osoittaneet odotetun hienoa joukkueena toimisen kulttuuria saaden runsaasti kiitosta toimintatavoista niin ruokapaikoista ja hotelleista kuin vastustajiltakin. Vaikka tätäkin osa-aluetta hiotaan entistä timanttisemmaksi, voi VJS olla ylpeä pelaajien toiminnasta myös kentän ulkopuolella.

VJS vieraana West Hamin Akatemiassa

 

VJS-pelaaja opettelee uransa aikana toimimaan sekä osana isoa kollektiivia, että osana pienempää ryhmää. PU14/1 näyttää mallia ryhmätöistä.

Pelatut ottelut (4.5. saakka)*

U13: Crystal Palace U12 v VJS                          2-5

U14: The Eight v VJS                                          0-19

U14: West Ham v VJS                                        1-5

U13: Miniturnaus

Avanti (NL) v VJS                                                0-3

West Ham v VJS                                                  2-1

Millwall v VJS                                                      0-0

 

West Ham       6p

VJS                  4p

Millwall            4p

Avanti              3p

 

* Tuloksia tulkitessa on hyvä muistaa, että englantilaiset joukkueet ovat selkeästi suomalaisia nuorempia erilaisen ikäluokkajaottelun vuoksi.

Tulevat ottelut

U14:

VJS v Cardiff

VJS v Southampton

U13:

VJS v Cardiff

VJS v Southampton

VJS v Cardiff

VJS v Southampton