VJS-logo

VJS nousee Veikkausliigaan täydennysmenettelyn kautta

VJS-logoVJS on saanut poikkeuksellisen mahdollisuuden nousta Veikkausliigaan täydennysmenettelyn kautta, mikäli seura ehtii saattamaan liigalisenssivaatimukset kuntoon pikaisella aikataululla. – Tämä tulee olemaan todellinen voimanponnistus näin lyhyellä varoitusajalla, mutta uskon vahvasti, että VJS saa asiat kuntoon ja liigapelit voidaan pelata annetussa aikataulussa, toteaa toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne luottavaisena.

Veikkausliigan täydentäminen näin loppuvaiheessa on poikkeuksellista ja VJS:n kannalta sitä voidaan pitää todellisena voimannäyttönä. – VJS:n toiminta nähtiin kabineteissa linsessikriteerit hyvin täyttävänä seurana ja tähän on varmasti edesauttanut meidän sijoittuminen laatuseurajärjestelmässä niin korkealle tasolle, toteaa toiminnanjohtaja Yli-Rinne. Saatujen tietojen mukaan täydennysmenettelyssä haettiin nimenomaan toista vantaalaista seuraa, sillä aito paikallisderby-asetelma haluttiin tuoda myös Vantaalle ja tähän oli iso tahtotila myös korkealla tasolla. – Nythän tilanne on se, että sekä PK-35 Vantaa että VJS täyttävät aidosti paikallisuuskriteerin ja Helsingissä pelattavien stadin derbyjen tuoma lisävärite liigan yleisömääriin halutaan hyödyntää myös Vantaan alueen jalkapallossa.

Kovin suuria taloudellisia panostuksia joukkueen muodostamisessa ei tässä vaiheessa ole mahdollista tehdä, vaan nykyisistä VJS:n miespelaajista kokoonpano tullaan pääosin muodostamaan. – Eihän meillä oikein ole tässä aikataulussa mahdollisuuksia kuin lähteä kentälle bussitaktiikalla,  vaikka kuinka haluaisimme pelata muulla tyylillä. Päätavoite on sarjapaikan säilyttäminen ja se vaatii tässä tilanteessa voimakasta puolustamista, toteaa VJS:n urheilutoimenjohtaja Jukka Koivurinta. Sen verran Koivurinta kuitenkin valottaa pelajahankintoja, että Marko Kolsin siirtyminen jälleen ammattilaiskentille toteutuu nyt työtehtävien kautta. – Kolsin ammattitaito hyödynnetään varmasti ja hän tulee olemaan pelaaja, jonka kokemus kansainvälisiltä pelikentiltä edesauttaa tavoitteen saavuttamista.

Liigalisenssiasiat tulevat käsittelyyn 1.4.2016 jälkeen, kun VJS:lle annettu määräaika sarjapaikan vastaanottamisilmoitukseen päättyy. Tiedotamme asiasta lisää ensi tilassa. Seuran toimisto keskittyy nyt ensisijaisesti lisenssiasioiden loppuun saattamiseen, josta syystä muiden seura-asioiden hoitoon voi tulla pieniä viivästyksiä tämän viikon aikana.