ale2

Ville Vepsäläinen jatkaa VJS:n miesten ja 2003-syntyneiden valmentajana

Ville Vepsäläinen saapui vajaa vuosi sitten PK-35 Vantaan organisaatiosta VJS:n riveihin valmentamaan miesten joukkuetta kohti Kolmosta ja kehittämään 03-syntyneiden kilpajoukkueen pelaajia. Projektit eivät vielä ole maalissa, mutta iloisin mielin voimme jo kertoa, että olemme kiinnittäneet ”Alen” myös tulevaksi kaudeksi seuramme riveihin. Toimenkuva pysyy hyvin samanlaisena, sillä Ville tulee jatkamaan miesten peräsimessä sekä 03-syntyneiden valmennuksessa. Lisäksi mies tuo oman vahvan panoksensa koulujen kanssa toteutettaviin aamuharjoituksiin.

Ale, mitkä ovat tunnelmat näin uuden sopimuksen synnyttyä?

”Totta kai fiilis on nyt hyvä ja jollain tapaa myös helpottunut. Ensi kaudeksi oli muutama muukin todella potentiaalinen tarjous pöydällä ja hetken aikaa jouduin miettimään mitä tulevaisuudelta haluan. Pienen mietinnän jälkeen päätös oli kuitenkin todella helppo tehdä! Valmennuksessa yritän opettaa varsinkin nuoremmille pelaajille teknistaktisten taitojen lisäksi myös tietynlaista arvostusta ja kunnioitusta peliä kohtaan. Haluan omalla esimerkilläni näyttää sitoutumiseni kesken oleviin projekteihin. Seurana VJS on myöskin hoitanut kaikki lupaamansa velvoitteet niin kuin on sovittu. Näistä syistä sopimukseni allekirjoitettiin jo hyvissä ajoin ennen kauden loppua ja ratkaisevia pelejä.”

VJS Miehet valmistautuvat loppuhuipennukseen vahvasti menneen kauden päätteeksi. Joukkueen suoritustaso ei paljoa ole heilahdellut kauden mittaan. Pelit ovat sujuneet voitosta voittoon ja haluttu nousu häämöttää jo näköpiirissä. Mikä on ollut VJS Miesten tämän kauden salaisuus? Miten sama taso pidetään kauden loppuun asti ja kuinka FC Espoo/2 kaadetaan viimeisessä kotiottelussa?

”Kyseessä ei todellakaan ole mikään salaisuus. Olemme tammikuusta asti tehneet kovasti hommia ja koko ajan tavoitteena on ollut vain ja ainoastaan sarjan voittaminen ja nousu. Tavoitteesta on myöskin uskallettu tarkoituksella puhua viikoittain, joten se on kaikille selvää ja koko ajan positiivisesti ajatuksissamme. Joukkueessa on koko kauden ajan ollut todella hyvä henki ja olemme harjoitelleet laadukkaasti. Tämän takia olemme ansaitusti pelanneet hyvän kauden ja taso on pysynyt korkealla pelistä toiseen. Olen todella luottavainen, että kaadamme FC Espoo/2:n tulevassa kärkiottelussa. Pääsemme pelaamaan Myyrmäessä kotikentällämme kauden aikana jatkuvasti kasvaneen fanijoukkomme edessä. Uskon vahvasti, että päivittäinen laadukas tekeminen palkitaan juuri tällaisissa otteluissa.”

03-syntyneissä kausi on ollut vaihderikas ja joukkue on saanut kokea menestyksen tunnetta ja sitten taas karvasta pettymystä. Joukkue johti pitkään Aluesarjaa keväällä, mutta joutui kalkkiviivoilla toteamaan muutaman joukkueen paremmakseen. Pelaajat ovat kehittyneet kauden aikana ja joukkueen etevimmät ovat näyttäneet osaamistaan FC Lahti Unitedin riveissä Saksassa sekä Huuhkaja-turnauksessa Eerikkilässä. Miten kommentoit 03- syntyneiden kautta ja millä fiiliksin katsot tulevaan?

Totta kai harmittaa, että emme pystyneet kevätkierroksella lunastamaan tavoitteena ollutta Etelä-Länsi liigan paikkaa. Alkukausi sujui todella hyvin ja etenimme voitosta voittoon. Selkeä väsyminen kuitenkin tapahtui juuri silloin, kun aloimme pelata ratkaisevia otteluita Aluesarjan voitosta. Olemme valmennusryhmän kanssa käsitelleet tilanteen. Ymmärsimme, että parhaat pelaajamme olivat liian väsyneitä. Tapahtumia oman joukkueen, Huuhkaja-toiminnan ja FC Lahti Unitedin kanssa oli yksinkertaisesti liikaa lyhyen ajan sisällä. Tästä vastuu ja peiliin katsomisen paikka on luonnollisesti meillä valmentajilla. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, kuinka moni pelaajamme on ottanut isoja kehitysaskelia eteenpäin kauden aikana.

VJS:n urheilutoimenjohtaja Marko Kolsi kommentoi Vepsäläisen jatkoa seuraavasti:

”Olemme äärimmäisen tyytyväisiä Villen jatkosta. Hänen työnsä on ollut merkittävää, niin miehissä kuin 03-syntyneissäkin. Villellä on pitkä historia tällä alueella VJS:n ja PK:n matkassa ja näkee kuinka hän laittaa päivittäin itsensä likoon pelaajien ja joukkueen puolesta. Ville on intohimoinen, mutta samalla analyyttinen ja omaa jo hyvän kokemuksen valmentamisesta. Tällä ensimmäisellä kaudella on ollut jo paljon hyviä hetkiä, enkä malta odottaa mitä kauden loppu tuo tullessaan puhumattakaan ensi kaudesta.”