20160209_163553

Velkan blogi: Puheeni Komulle viimeisenä työpäivänä VJS:ssa

20160209_163553

Iso. Suuri. Järisyttävä. Siten on kuvattava vaikutustasi Vantaan Jalkapalloseuran valmennukseen.

Iso. Suuri. Järkyttävä on se tyhjiö, joka meidän tulee kuroa kasaan jatkaaksemme eteenpäin vahvana nyt, kun haasteesi jatkuu uusissa ympyröissä. Mutta onneksemme sinä et ole sooloilija, et onnenonkija tai tähtistatusta kaipaava diiva. Ei, sinä olet johtaja ja olet johtanut niin, ettei mikään romahda.

Tiedän, että monta kertaa tulevalla kaudella meille tulee sinua ikävä. Tulee esiin monta juttua, jotka olet kaikessa hiljaisuudessa vain tehnyt. Priimasti, suvereenisti ja yksityiskohtia myöten laadukkaasti. Me tulemme huomaamaan valtavan työmäärän ja kaikki mittaamattoman tärkeät toimet, jotka meinaavat jäädä tekemättä, koska et ole niistä pitänyt meteliä. Koska olemme tottuneet hyvään.

Mutta olet ollut johtaja, jonka jäljessä laiva ei uppoa. Sinun luomasi kulttuuri elää seinissä, toimintatavat on piirretty tarkasti muistioihin, ne ovat piirtyneet tekemisen tapaan ja piirtyneet meihin kaikkiin muihin.

Tiedän, että joudumme seurana menemään lähtösi vuoksi hetkeksi kyykkyyn. Mutta alusta, jonka olet rakentanut, on alusta jolta ponnistaminen mahdollistaa meitä nousemaan yhä uusiin korkeuksiin. Siten tulevaisuudenkin saavutuksemme ovat osaksi sinun saavutuksiasi.

Olen aina ihaillut kykyäsi ottaa asiat haltuun, antaa niille niiden ansaitsema koko ja pitää tilanteet kasassa, kunnes ne saavat ratkaisunsa.

Olen ihaillut tapaasi tehdä oma ruutusi ääntä pitämättä, vakuuttavasti ja aina maaliin saakka. Selittely ei ole koskaan kuulunut tyyliisi. Asiat joko hoidetaan itse tai tarvittaessa ratkaisuista neuvotellaan yhdessä ja ne löytävät siten ratkaisunsa. Mutta asiat ratkaistaan.

Se mitä sinussa olen ihaillut, on viisautesi.

Haluan henkilökohtaisesti kiittää sinua siitä, että olet ollut työkaverina täydellinen. Mahdollisuuteni kurkottaa kohti isojen projektien läpivientiä ei olisi voinut olla mahdollista ilman lojaalia, avointa ja kannustavaa ystävyyttäsi. Pystyimme yhdessä aina sijoittamaan vaikeimmatkin asiat analyyttisesti isoon kuvaan ja päättämään yhdessä etenemisestä. Luottoni sinuun oli poikkeuksellisen suurta.

Luottamuksellinen suhteemme antoi minulle keskustelujemme kautta perspektiiviä, kannustavuutesi energiaa ja vastuunkantosi tilaa hengittää ja tilaa viedä projekteja maaliin.

Kiitos Komu. Jätät jälkeesi urheiluseuran, joka ei olisi ilman sinua, mitä se tänä päivänä on. Jätät jälkeesi urheiluseuran, joka on tänä vuonna ehdolla vuoden urheiluseuraksi Suomessa.

Se on Komu hieno suoritus 7 vuoden panoksesta. Olen panoksestasi kiitollisempi kuin sanoin osaan kuvata. Se on panos, josta voit todella olla ylpeä. Se on panos, josta me seurana olemme kiitollisia. Se on panos, joka on tehnyt sinut yhdeksi VJS-legendaksi.

Onnea uusiin haasteisiin!

 

Aiemmat blogikirjoitukset

 1. Ole parempi ja menesty
 2. Valmentajuuden tilinpäätös
 3. Faija
 4. Voittamisesta ja kakun leipomisesta
 5. Värisevä sielu
 6. Kirkkaus on merkityksellisyyden ydin
 7. Miten tehdä strategian rakennusprosessi, jolla on vaikutusta
 8. Kiitos innovoinnista VJS-yhteisö!
 9. Janne ja Stefu
 10. Seurojen Palloliitto ei tarvitse piiriorganisaatioita
 11. Tyytyväisyyskuplaan jämähtäneiden piiriorganisaatioiden sijasta seurojen Palloliitto luo vaikuttavia prosesseja