Artikkelikuva_HUV naisetatytot 2023-24

Naisten edustusjoukkue nousee upeasti Kansalliseen Ykköseen kaudelle 2024 – Uuteen kauteen lähdetään uudella naisten ja tyttöjen huippu-urheiluvaiheen rakenteella

Naiset nousivat Kansalliseen Ykköseen

Vantaan Jalkapalloseuran naisten edustusjoukkue varmisti viime viikolla nousun takaisin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Kansalliseen Ykköseen. Myös seuran B-tytöt pelasivat upean kauden sijoittuen kivenkovassa A-lohkossa toiseksi häviten vain yhden ottelun koko syyskauden aikana lohkon voittajalle FC Lahti/YJ:lle.

Naisten ja B-tyttöjen joukkueet tekivät jo kuluneella kaudella vahvasti yhteistyötä keskenään. Tätä yhteistyötä syvennetään entisestään tulevalle kaudelle, jotta pystymme varmistamaan mahdollisimman laadukkaan toimintaympäristön niin nuorille kuin vanhemmillekin pelaajille. Käytännössä muodostamme naisten edustusjoukkueesta ja B-tyttöjen ykkösjoukkueesta yhden laajan ja laadukkaan toimintaympäristön, joka aloittaa tavoitteellisen harjoittelun jo marraskuussa ja jatkaa yhdessä ainakin kevääseen asti, jonka jälkeen arvioidaan, mikä on järkevin toimintatapa kilpailukauden osalta.

Muutoksella pystymme varmistamaan riittävät pelaajamäärät harjoituksiin kauden alusta asti, tarkoituksenmukaiset harjoitteluryhmät ja huomioimaan myös yksilölliset tarpeet entistä paremmin.
Tulemme joka tapauksessa pelaamaan tulevalla kaudella naisten Kansallista Ykköstä sekä B-tyttöjen Ykköstä. Nuorten pelaajien liikkuminen peliryhmästä toiseen on luonnollisesti hyvin helppoa ja entistäkin sujuvampaa kun kokonaisuudesta vastaa meidän erittäin kokenut ammattivalmentajamme Aku Jokinen
, toteaa Huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkö Edward Finch.

Seuramme visiona on olla Johtava urheilijoiden kasvattaja, joka on kilpailullisesti menestyvä pelaajakehittäjä. Tavoitteenamme on olla merkittävä toimija huippu-urheilun näkökulmasta suomalaisessa nais- ja tyttöfutiksessa. Meille on tärkeää sekä yksilö- että joukkuetason menestyminen. Yksilöiden osalta tavoitteenamme on, että vuosittain vähintään kaksi pelaajaa pelaa U16-U17-ikäisten maajoukkueissa ja vähintään yksi pelaaja pelaa U18-U19-ikäisten maajoukkueissa. Joukkuemenestyksen osalta tavoitteenamme on nousta B-tyttöjen SM-sarjaan mahdollisimman nopeasti ja vakiinnuttaa paikka Kansallisessa Ykkösessä, jonka myötä lähivuosien aikana kilpailla noususta Kansalliseen Liigaan.
Haluamme lisäksi tarjota pelaajille tulevaisuudessa pelaajapolun ammattilaisuuden kynnykselle.

Nyt suunniteltu muutos tuntuu tähän hetkeen järkevimmältä ratkaisulta mahdollisimman laadukkaan toimintaympäristön mahdollistamiseksi, joka tukee seuran strategisia valintoja. Muutoksen myötä pystymme entistä parempaan ja tehokkaampaan resursointiin, joka toivottavasti tukee erityisesti meidän parhaimpien pelaajien arkea. Tulevalla kaudella meillä on koossa huikean laaja ja laadukas valmennustiimi, joka varmasti kestää vertailun mihin tahansa muuhun tyttöjen ja naisten joukkueiden valmennustiimeihin, Kansallisesta Liigasta lähtien, toteaa urheilutoimenjohtaja Sebastian Söderholm.

Kauden 2023-2024 valmennustiimi

Vastuuvalmentaja: Aku Jokinen
Valmentaja: Ayoze Mentado
Valmentaja: Mari Rahkonen
Valmentaja: Jami Vesaniemi
Maalivahtivalmentaja: Viivi Jokinen
Fysiikkavalmentaja: Jukka Haarala

Uusien pelaajien katsastaminen alkaa marraskuun alussa

Harjoitteleminen ja pelaaminen hyvässä kilpailullisessa joukkueessa on tärkeä askel kohti pärjäämistä SM-tasolla tai korkeammilla sarjatasoilla. Jokaisessa seuran huippu-urheiluvaiheen ykkösjoukkueessa pelaajilta vaaditaan korkeaa motivaatiotasoa ja aitoa halua tehdä määrätietoista työtä sekä oman, että joukkueen kehittymisen ja menestymisen eteen.

Kilpailullisuudella on erittäin merkittävä rooli seuran ykkösjoukkueissa. Ykkösjoukkueiden pelaajaringit ovat kovatasoisia ja laajoja, joten peliaika ei tule ilmaiseksi – se pitää ansaita. Valitsemme kuitenkin ykkösjoukkueisiin vain sellaisia pelaajia, joiden uskomme pystyvän taistelemaan roolista joukkueen pelaavassa kokoonpanossa. Yksi valmentajien keskeisistä tehtävistä joukkueen arjessa on tukea pelaajia kokonaisvaltaisesti. Jokaiselle pelaajalle, joka on valmis sitoutumaan ja kehittymään, on tarjolla riittävästi peliaikaa viikoittain tasolla, minkä valmennus näkee pelaajalle parhaaksi sillä hetkellä.

OLETKO KIINNOSTUNUT LIITTYMÄÄN VJS:N HUIPPU-URHEILUVAIHEEN YKKÖSJOUKKUEESEEN?

Kaikkien pelaajien, jotka ovat kiinnostuneita seuran huippu-urheiluvaiheen kilpajoukkueista, tulee täyttää ennakkokysely – TÄYTÄ KYSELY

Seuran edustajat kutsuvat valitsemansa pelaajat trialseihin kyselyn pohjalta

Lisätietoja:

Edward Finch
Huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkö
044 550 7414
edward.finch(a)dev.vjs.fi