Romppanen_Neuvonen_Vepsäläinen

Muutoksen tuulet vievät Romppasen, Neuvosen ja Vepsäläisen kohti uusia haasteita

Kun aika on, sanotaan. Aina se aika ei ole suosiollinen, mutta kaikki tapahtuu lopulta ajallaan. Nyt, koronakevään jälkeen, kolmelle upealle VJS-perheen jäsenelle koitti muutoksen aika.

Mies, joka aina fiksaa kaiken, on timanttinen valmentaja ja joka tuntuu tuntevan jokaisen vastaantulijan Myyrmäestä Rovaniemelle – puhumme siis seuraa 11 vuotta palvelleesta Tomi ”Tomppa” Romppasesta. Tomppa on ollut seuran luottomies, joka on mukisematta hoitanut, mitä on pitänyt. Nyt oli kuitenkin aika muutokselle, joskaan kauas mies ei lähde. Älä siis ihmettele, kun näet Tompan jatkossakin olosuhdehommissa Myyrmäessä – tällä kertaa rinnassa komeilee VJS:n sijaan Vantaan kaupungin logo! Tomppa siis siirtyy kenttähenkilökunnan vahvistukseksi Vantaan kaupungin riveihin, mutta pysyy seurassa vielä ainakin loppukauden ajan PU12 punainen-joukkueen valmennustiimin jäsenenä.

– Tomppa oli, ja on varmasti tulevassakin roolissaan todellinen luottomies, joka on aina valmis auttamaan. VJS-vuosia on takana jo mittava määrä, mutta mieluusti olisimme miehen pitäneet riveissämme pidempäänkin. Ymmärrämme kuitenkin erinomaisesti uusien työkuvioiden tuomat mieluisien haasteiden kutsun, ja toisaalta saamme kuitenkin pidettyä Tompan riveissämme, joskin aiempaa pienemmässä roolissa. Toivottavasti löydämme yhteisen sävelen myös kaudesta -21, sillä mieluusti näkisimme Tompan kentän laidalla myös jatkossa. Kovaa osaamista kun ei koskaan ole liikaa, ja sitähän tällä miehellä riittää, kertaa seuran toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Kovaa osaamista riittää yllin kyllin myös toisella uusien haasteiden pariin siirtyvällä VJS-valmentajalla. Nuoremman polven valmentaja, Petteri Neuvonen on saanut opintonsa valmiiksi, ja näki ajan kypsänä uusille kuvioille oman alansa töissä, opettajan roolissa. Tompan tavoin myöskään ”Pessu” ei katoa VJS-kartalta kokonaan, vaan mies jää loppukauden ajaksi PU11 punainen-joukkueen valmennustiimiin.

– Pessu on nuoremman polven valmentaja, jota Tompan tavoin pidetään seuran sisällä – ja varmasti ulkopuolellakin – suuressa arvossa. Halu pitää myös Pessu vähintäänkin nykyisen kaltaisessa roolissa oli kova, mutta tässäkin tapauksessa ymmärrämme halun katsoa uusia mahdollisuuksia, ja onneksemme tiemme eivät eroa kokonaan. Pessulla on intohimoa ja osaamista vaikka muille jakaa, ja tärkeää työtä mies tekee nuorten eteen jatkossakin, vaikka rooli meillä ainakin toistaiseksi pieneneekin.

Kolmas kovan luokan menetys löytyy pelaajaputken yläpäästä, kun miesten edustusjoukkuetta viime vuosina menestyksekkäästi luotsannut päävalmentaja Ville Vepsäläinen jäi jo kesän alussa tehtävästään sivuun henkilökohtaisista syistä. ”Ale” oli yhtenä pääarkkitehtina rakentamassa kolmea sarjanousua ja historiallista Regions´ Cupin voittoa, ja oli vielä tämänkin kauden rakentamisessa ratkaisevassa roolissa.

– Alen lähtö on seuralle ja edustusjoukkueelle kova isku, sillä mies on jo vuosia tehnyt erinomaista työtä joukkueen peräsimessä, ja on ollut kaikin tavoin seuran mies. Toivottavasti koronatilanteen hellitettyä otettaan saamme Alenkin takaisin riveihimme. Mieheltä löytyy vahvan osaamisen lisäksi vahva VJS:lle sykkivä sydän, joten toivottavasti tiemme risteävät jälleen tulevaisuudessa.

Näin merkittävät muutokset jättävät jopa VJS:n riveihin jälkensä, mutta ennennäkemättömän haastavan kaudenkin keskellä seura on onnistunut vastaamaan muutosten tuomiin haasteisiin.

– Hamme riveihimme yhtä uutta päätoimista valmentajaa, edustusjoukkue on hyvissä käsissä Sami Setälän  ja Abdirisak Ahmedin myötä ja valmennuspäällikkö Sebastian Söderholm on tehnyt kovan työn rakentaessaan valmennuspakettia uusiksi. Työ toki jatkuu, jotta kaikki tyhjäksi jääneet pestit saadaan täytettyä ja laadukas valmennus taattua myös jatkossa. Olen ylpeä tavasta jolla olemme edenneet läpi vaikean kevään, ja tiedän, että saamme loppukaudenkin ajan taattua joukkueillemme laadukkaan valmennuksen, Ekroos päättää.