IMG_0246

”Kovaa vauhtia kehittyvä VJS houkutti” – Miika Nuutinen talenttivalmentajaksi

TuPS:in urheilutoimenjohtaja ja PKKU:n valmentajana toimiva Miika Nuutinen (liikunnanohjaaja AMK) on VJS:n uusi poikien nuoruusvaiheen talenttivalmentaja. Kovaa vauhtia suomalaisen jalkapallovalmennuksen kärkikaartiin matkaava Nuutinen tarttui VJS:n haaviin, koska sekä VJS että työtehtävä kiinnostivat.

– Talenttivalmentajan tehtävä on todella mielenkiintoinen. Koen olevani ensisijaisesti valmentaja, ja nyt pääsen työskentelemään huippupelaajakehityksen parissa ja valmentamaan paljon. Koen myös, että VJS:n kehityksen suunta vie sitä kovaa vauhtia eteenpäin ja sellaiseen toimintaan on hyvä hypätä mukaan, Nuutinen hymyilee.

Nuoruusvaiheen talenttivalmentajan keskeisiin tehtäviin kuuluu tukea D12-C15-vaiheessa olevien talenttien kehittymistä. Samalla talenttivalmentaja osallistuu lisäresurssina näiden ikäluokkien ykkösjoukkueiden valmennukseen.

– Nuutisen mukana seuraamme matkaa valtavasti intohimoa ja pedanttista tekemisen meininkiä. Nuutinen oli kiinnostava hahmo jo paljon ennen kuin saimme Palloliiton tuen myötä mahdollisuuden palkata talenttivalmentajan. Haastatteluvaiheessa hän todella vakuutti, hehkuttaa toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne.

Nuutinen on talenttivalmentajuuden ohella kiinteä osa seuran päätoimisia valmennuksen asiantuntijoita ja tuo myös omaa osaamistaan prosesseihin. Samalla hänen toimenkuvansa mahdollistaa sellaisten yksityiskohtien tekemisen, joista aiemmin ajanpuutteen vuoksi pystyi vain haaveilemaan.

– Nuutinen näkee yksityiskohdat tarkasti ja haalii jatkuvasti tietoa. Tämä on valtava hyöty seurallemme. Lisäksi hän pystyy esimerkiksi tekemään joukkueille ja talenttipelaajille videoklippejä peleistä ja muutoinkin tuomaan sparrailullaan valmentajiemme tekemiseen lisälaatua, Yli-Rinne intoilee.

Nuoruusvaiheen talenttivalmentajan palkkaamisen mahdollistaa Palloliiton jakama palkkaustuki. Palloliitto päätti elokuun hallituksensa kokouksessa tukea tyttöjen ja poikien talenttivalmentajapalkkauksia ja Fortum Tutorin korvauksia yhteensä 128 000 eurolla kahden vuoden aikana.

– Palloliitto luottaa VJS:n pelaajakehitysprosessiin. Meille osoitettu tuki tuo mukanaan myös vastuun. Me haluamme olla luottamuksen arvoinen ja tehdä mahdollisen hyvää pelaajakoulutusta. Kuten visiomme määritteleekin, haluamme olla johtava urheilijoiden kasvattajaseura ja Palloliiton tuki on tässä hyvin kriittinen, päättää Yli-Rinne.

Miika Nuutinen aloittaa 30.10.2017.