Huuhkajaahelmari

Kevään Huuhkaja- ja Helmaritapahtumat päätökseen menestyksekkäästi

Huhti-toukokuussa Eerikkilän turnauksissa olivat mukana lapsiurheiluvaihe 2:n joukkueista TU12, PU12 ja PU10 Punaiset joukkueet. TU12/Punainen varmisti paikan talvena pelattavaan kansainväliseen turnaukseen voittamalla Helmariliigan ylimmän tason turnauksen.

Kauden 2022-23 Huuhkaja- ja Helmaripolun kevättalven turnaustapahtumat saatiin päätökseen, kun PU12 ja TU12 Punaiset olivat kamppailemassa kansainvälisen turnauksen paikoista sekä PU10 Punainen aloitti oman Huuhkajapolkunsa. TU12 ja PU10 Punaiset voittivat omat turnauksensa ja PU12 Punainen sijoittui toiseksi.

Lapsiurheiluvaihe 2:sen valmennuspäällikkö Petteri Neuvonen oli tyytyväinen näkemäänsä kolmessa turnauksessa:

Pärjäsimme kevään tapahtumissa tuloksellisesti todella hyvin, mutta ennen kaikkea olin tyytyväinen joukkueidemme peliesityksiin. TU12 Punainen osoitti erinomaisesti osaamistaan ja oli ylivoimainen omassa sarjassaan. PU10 Punaisen osalta oli ilahduttava nähdä laajalla rintamalla pelaajia onnistumassa tekemisessään, Neuvonen iloitsee.

TU12 voitti ylimmän tason turnauksen suvereenisti ja varmisti paikan kansainväliseen turnaukseen

TU12 Punainen lähti huhtikuun lopussa metsästämään Helmari-tapahtuman voittoa toista kertaa
peräkkäin. Täksi kaudeksi perustettu kilpajoukkue on päässyt harjoittelemaan laadukkaasti erinomaisessa valmennuksessa talven ajan ja pelannut paljon harjoituspelejä enimmäkseen poikajoukkueita vastaan.

Tapahtumassa pelattiin 16 kappaletta 15 minuutin pelejä Suomen parhaiden seurojen kesken. Voitto irtosi joukkueelle selvällä 9 pisteen erolla toiseksi tulleeseen FC Honkaan. Joukkueen saldo oli vakuuttava 10 voittoa, 5 tasapeliä ja ainoastaan 1 tappio. Joukkueen vastuuvalmentaja Jukka Kivinen oli vaikuttunut joukkueen onnistumisesta, vaikka lyhyet pelit etukäteen hieman mietityttivät:

Hyvin tytöt suoriutuivat! Helmariliigan selvä voitto 9 pisteen marginaalilla ja maaleja teimme 24, joka oli reilusti enemmän kuin muilla joukkueilla. Joka pelissä pystyimme luomaan paljon maalipaikkoja ja hallitsemaan palloa enemmän kuin vastustajat, Kivinen kertaa.

Joukkue mätti maaleja turnauksessa huomattavasti enemmän kuin muut joukkueet – seuraavaksi eniten maaleja tehneet joukkueet tekivät 13 maalia vähemmän kuin VJS. Joukkueen pelisuorituksen yhtenä isoimmista kehityskohteista onkin ollut kauden alusta lähtien maalipaikkojen tehokas hyödyntäminen. Kivinen oli tyytyväinen turnauksen pelisuoritukseen:

Ilahduttavaa oli nähdä, kun harjoitellut asiat olivat siirtyneet peliin! Kv-turnauspaikka loppuvuodelle on nyt lunastettu ja tästä on hyvä jatkaa!

PU10 ensimmäistä kertaa Huuhkaja-tapahtumassa, PU12 pelasi itsensä yläloppusarjaan

PU10 Punainen joukkue oli toukokuun alussa ensimmäistä kertaa Eerikkilässä pelaamassa Huuhkajapolun tapahtumassa. Laajalla 15 pelaajan ryhmällä mukaan lähtenyt joukkue näytti osaamistaan voittaen koko tapahtuman. Joukkueen saldona 14 pelistä oli upea: 10 voittoa, 3 tasapeliä ja vain 1 tappio. Joukkueen vastuuvalmentajan Joonatan Jänneksen oli helppo olla tyytyväinen:

Olen ylpeä joukkueen pelaamisesta ja tuloksesta turnauksessa. Voittaminen ei ole koskaan helppoa ja sitä pitää arvostaa. Valmennus sai tapahtumasta myös hyvää infoa asioista, joissa täytyy kehittyä. Uskon, että hienosti sujunut tapahtuma tuo myös pojille lisää virtaa ja janoa kehittyä.

PU10/Punainen voitti oman Huuhkajaturnauksensa

PU12 Punainen pelasi itsensä yläloppusarjaan huhtikuussa pelatussa turnauksessa. Joukkue jäi OLS:in taakse 4 pisteen erolla saldolla 9 voittoa, 3 tasapeliä ja 2 tappiota. Keskinäiset ottelut OLS:ia vastaan päättyivät 1-1 tasapeliin ja 1-2 tappioon, joten piste-eroa syntyi keskinäisistä otteluista OLS:in hyväksi. Joukkueen vastuuvalmentaja Petteri Neuvonen summaa ajatukset turnauksesta:

Tapahtuma tuli joukkueelle hyvään aikaan, kun pääsimme kehittämään pelaamistamme sarjakauden aikana tällaisessa tiiviissä turnauksessa. Vaikka toiseksi jääminen harmitti pelaajia ja valmennusta, olimme tyytyväisiä pelin kehittymiseen turnauksen aikana. Käymme sitten syksyn yläloppusarjasta hakemassa paikan kansainväliseen turnaukseen.