Haarala

Jukka Haarala on VJS:n uusi fysiikkavalmennuspäällikkö

VJS:n syksyllä alkanut fysiikkavalmennuspäällikön rekrytointi saatiin maaliin hienolla tavalla, kun seuran päätoimisten joukkoon liittyy vuoden 2019 ensimmäisenä päivänä piinkova fyysisen valmennuksen ammattilainen, FC Espoosta Vantaalle siirtyvä Jukka Haarala, 29.

Fysioterapeutiksi 2013 valmistunut ja urheilufysioterapian erikoistumisopintoja parhaillaan suorittava Haarala on toiminut aiemmin FC Espoon fysioterapeuttina ja fysiikkavalmentajana, sekä laaja-alaisesti fysioterapeutin tehtävissä julkisella sektorilla. Osaamistaan Haarala on lisännyt myös ihmisen liikkeen ja liikkumisen analysointiin ja ohjaamiseen liittyvillä jatkokoulutuksilla.

– Valmennuksen johtoryhmämme Kimmo Eronen, Sebastian Söderholm ja Marko Kolsi vastasi hyvin pitkälti rekrytointiprosessista, ja teki erinomaista työtä – josta heille myös tässä yhteydessä suuri kiitos. Saimme yhteensä neljätoista hakemusta, ja olimmekin todella tyytyväisiä paitsi hakijoiden määrään, mutta ennen kaikkea tasoon. Hakijoiden joukko, johon mahtui niin koti- kuin ulkomaistakin osaamista, oli todella laadukas, joten pääsimme tekemään valintamme todella erinomaisesta joukosta. Olemme todella tyytyväisiä, että saimme joukkoomme Jukan kaltaisen kovan luokan ammattilaisen, sillä haluamme tarjota pelaajillemme parasta mahdollista laatua. Olemme myös varmoja siitä, että Jukka istuu joukkoomme myös ihmisenä todella hyvin, kertoo toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

Fysiikkavalmennuspäällikön rekrytointi huomioitiin muutenkin laajalti, ja seura saikin kiitosta tärkeästä rekrytoinnista, joka on suomalaisessa jalkapallossa vielä verrattain harvinainen. Rekrytointi nähtiin luonnollisena jatkumona seuran kehittymisessä ollen yksi sen tärkeimmistä kehityskohteista.

– Seuran fysiikkavalmennus oli jo entisestään hyvällä tasolla, josta kiitos tehtävää osa-aikaisena hoitaneelle John Hollisille. Jukan rekrytoinnilla pystymme kuitenkin viemään tätäkin osa-aluetta aivan uudelle tasolle, ja tarjoamaan pelaajillemme entistäkin paremmat kehittymisen ja onnistumisen edellytykset, pelaajan tavoitteista riippumatta. Olen erittäin iloinen, että saamme Jukan myötä jokapäiväiseen toiminnan suunnitteluun fysiikkavalmennuksen asiantuntemusta, ja lisää resursseja kenttätyöhön fysiikkavalmennuksen osalta. Pitää totta kai muistaa, että fysiikkavalmennuksen asiantuntijan osaamisesta pelaajat hyötyvät myös muuten, kuin pelkästään jalkapallon näkökulmasta, joten rekrytointi on seuralta todella arvokas ja tärkeä toimenpide kaikilla tavoin, kommentoi valintaprosessissa suurta roolia kantanut tekninen johtaja Kimmo Eronen.

Jalkapalloa kilpailullisesti aina viime vuosiin saakka pelannut Haarala on iloinen päästessään osaksi VJS:n ammattivalmentajien joukkoa. Mies on tehnyt aiemminkin suunnittelu- ja ohjaustyötä yhdessä valmennustiimien kanssa, ja nyt tämä työ saa laajan päätoimisten joukon myötä yhä suuremmat mahdollisuudet.

– Olen saanut fysioterapeutille poikkeuksellisen mahdollisuuden työskennellä päätoimisesti jalkapalloseurassa kohta kolme vuotta. Hakuprosessin aikana vakuutuin VJS:n pitkäjänteisestä ja johdonmukaisesta linjasta, ammattimaisesta otteesta ja halusta kehittyä kaikilla osa-alueilla. On mahtavaa päästä osaksi tällaista tiimiä ja tekemään fysiikkavalmentajana pitkäjänteistä työtä jalkapalloilijoiden kehityksen tukena. Urheilijana kehittyminen on koko peliuran kestävä prosessi ja erityisen tärkeää on pystyä harjoittelemaan laadukkaasti terveenä pysyen. Saimme Espoossa muun muassa  kasvuikäisten hankalammat vammat, eli alaselän rasitusvammat sekä kasvutumakevammat määrällisesti vähenemään ja uskon viikoittaisen käytännön työn joukkueiden kanssa sekä suunnitteluyhteistyön lajivalmennuksen kanssa olevan avaintekijät menestymiseen. Suorituskyvyn edistäminen ja terveys kulkevat käsi kädessä, Haarala kuvailee.

VJS on Jalkapalloyhteisö Sinulle, ja koko yhteisö toivottaa Jukan lämpimästi tervetulleeksi osaksi kehittyvää suomalaista suurseuraa!