287931533_167255372447679_4143789494309350192_n

U16-U20 Kilpajoukkueiden Trials-viikot

VJS:n pitkäaikainen panostus nuorimpiin ikäluokkiin ja laadukkaaseen junioritoimintaan on johtanut siihen, että laajoja laadukkaita ikäluokkia on noussut kohti aikuisiän kynnystä.  

Kausi 2021-2022 on ollut huippu-urheiluvaiheen osalta vaihteleva. Sarjat ovat vielä käynnissä, ainoastaan miesten kausi päättyi viime viikonloppuna. Miesten kausi Kakkosen tiukassa B-lohkossa päättyi putoamiseen. Naiset taistelevat jäljellä olevissa otteluissaan sarjapaikastaan Naisten Ykkösessä.

PU20/1 on varmistanut paikan tulevan kauden P20 SM-Karsintasarjaan kaksi kierrosta ennen kauden päätöstä. PU17/1 joutui pettymään SM-karsinnassa, mutta on varmistanut SM-karsintapaikan tulevalle kaudelle pelaten syksyn P17 Ykkösessä vakuuttavasti, tehden yli 5 maalia ottelua kohden.  TU18/1 on pelannut hyvin ja nousujohtoisesti nuorena joukkueena ensimmäisenä kautena TU18 Ykkösessä, sijoittuen syyskierroksella oman lohkonsa kolmanneksi.

Seuran strategian mukaisesti VJS haluaa tulevaisuudessa olla Johtava urheilijoiden kasvattaja.

Tulevien vuosien aikana jatkamme tyttöjen joukkuerakenteen kehittämistä vastaamaan paremmin kilpaurheilun vaatimuksia ja panostamme merkittävästi huipulle tähtääviin pelaajapolkuihin, niin poikien kuin tyttöjen osalta.

Huippu-urheiluvaiheen tavoitteet

Tarjota pelaajapolku jalkapalloammattilaisuuden kynnykselle

 • Pelaajat voivat kehittyä niin hyvin ja kilpailla niin korkealla tasolla VJS:ssä, että heidän ei tarvitse lähteä seurasta ennen kuin ammattilaisseura (Suomessa tai ulkomailla) tarjoaa heille ammattilaissopimuksen.

Menestyä yksilöinä

 • Pelaajia valitaan mukaan maajoukkueleireille ja he pelaavat maajoukkueissa.

Menestyä joukkueina

 • M/1 palaa Kakkoseen ja taistelee noususta Ykköseen vuoteen 2025 mennessä.
 • N/1 nousee Kansallinen Liigaan vuoteen 2025 mennessä.
 • M/2 nousee Kolmoseen vuoteen 2024 mennessä.
 • PU20/1 pelaa SM-sarjassa joka vuosi ja parantaa säännöllisesti sijoitustaan edellisestä kaudesta.
 • TU18/1 nousee SM-sarjaan 2023 mennessä, pysyy siellä vuosittain ja parantaa säännöllisesti sijoitustaan edellisestä kaudesta.
 • PU17/1 pelaa SM-sarjassa joka vuosi ja parantaa säännöllisesti sijoitustaan edellisestä kaudesta.
 • PU16/1 sijoittuu yli puolen välin Kakkosessa joka vuosi

Huippu-urheiluvaiheen vaatimukset

 • Harjoitteleminen ja pelaaminen hyvässä kilpailullisessa joukkueessa on tärkeä askel kohti pärjäämistä SM-tasolla tai korkeammilla sarjatasoilla miesten tai naisten jalkapallossa. Jokaisessa seuran huippu-urheiluvaiheen ykkösjoukkueessa pelaajilta vaaditaan korkeaa motivaatiotasoa ja aitoa halua tehdä määrätietoista työtä sekä oman, että joukkueen kehittymisen ja menestymisen eteen.
 • Kilpailullisuudella on erittäin merkittävä rooli seuran ykkösjoukkueissa. Ykkösjoukkueiden pelaajaringit ovat kovatasoisia ja laajoja, joten peliaika ei tule ilmaiseksi – se pitää ansaita. Valitsemme kuitenkin ykkösjoukkueisiin vain sellaisia pelaajia, joiden uskomme pystyvän taistelemaan roolista joukkueen pelaavassa kokoonpanossa. Yksi valmentajien keskeisistä tehtävistä joukkueen arjessa on tukea pelaajia kokonaisvaltaisesti. Jokaiselle pelaajalle, joka on valmis sitoutumaan ja kehittymään, on tarjolla riittävästi peliaikaa viikoittain tasolla, minkä valmennus näkee pelaajalle parhaaksi sillä hetkellä.

Trials-viikot

 • PU16/1 ja PU17/1 -joukkueiden yhteiset trialsit alkavat viikolla 44 (31.10.-6.11.)
 • TU18/1 -joukkueen trialsit alkavat viikolla 44 (31.10.-6.11.)
 • PU20/1 -joukkueen trialsit kavat viikolla 46 (14.-20.11.)
 • M/1 -joukkue palaa harjoituskentille viikolla 44
 • N/1 -joukkue palaa harjoituskentille viikolla 46

Oletko kiinnostunut liittymään VJS:n huippu-urheiluvaiheen ykkösjoukkueeseen?

Kaikkien pelaajien, jotka ovat kiinnostuneita seuran huippu-urheiluvaiheen kilpajoukkueista, tulee täyttää ennakkokysely – TÄYTÄ KYSELY

Seuran edustajat valitsevat osallistujat katsastuksiin kyselyn pohjalta ja kutsuvat valitut pelaajat mukaan katsastusjaksolle.

Lisätietoja

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai kaipaat lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä seuran huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikköön.  

Edward Finch
Huippu-urheiluvaiheen valmennuspäällikkö
Vantaan Jalkapalloseura
edward.finch@uusi.vjs.fi
044 550 7414