jupe

”Heittäytymistä, sitä haluan tuoda lisää valmentajien toimintaan” – Jussi-Pekka Isoviita tyttöjen valmennuskoordinaattoriksi alle 10-vuotiaiden joukkueisiin

VJS:n valmennuksesta vastaavien joukkoon on liittynyt uusi intohimoinen valmentaja. Jussi-Pekka ’Jupe’ Isoviita sparraa ja kehittää 2009-2011-syntyneiden tyttöjoukkueiden valmennustoimintaa. Hän suunnittelee harjoituksia, on itse läsnä kaikissa joukkueiden harjoituksissa, valmentaa pelaajia ja antaa valmentajille palautetta.

Täysillä tai ei mitään

– Olen täysillä tai ei mitään –henkilö, kertoo Isoviita, joka lopetti B-juniorina jalkapallon heavybändissä musisoinnin takia.

Isoviita palasi jalkapallon pariin isä-valmentajan roolissa, innostui ja itselleen ominaisella tapaa ja heittäytyi valmentamiseen täysillä.

– Huomasin, kuinka siistiä valmentaminen on ja samalla TiPS halusi perustaa oman tyttöni ikäisille joukkueen ja se oli sitten menoa.

Opetussuunnitelman laatu sytytti

VJS:aan Isoviita päätyi tyttärensä siirryttyä pelaamaan C14-ikäluokassa VJS-väreihin. Tyttöjen valmennuskoordinaattorin tehtävät alkoivat kiinnostaa, kun hän pääsi tutustumaan VJS:n rakentuvaan opetussuunnitelmaan. Ja taas Isoviita innostui.

– VJS:n opetussuunnitelmaa tehtiin aivan täysillä. Halusin siihen mukaan. Olen innostunut siitä, kun saan olla mukana koko seuran toimintaan vaikuttavassa selkeässä valmennuksen suunnitelmassa aina päiväkoti-ikäisistä alkaen koko pelaajaputken läpi. Opetussuunnitelma on todella hyvä, intoilee Isoviita.

Vanhempivalmentajan taustasta on hyötyä

Isoviita on jo kokenut tekijä. Hän on erikoistunut juuri alle 12-vuotiaiden valmennustoimintaan ja erityisesti tyttöjoukkueiden valmentamiseen jo 10-vuoden ajan.

– Olen itse ollut isä-valmentaja, joten uskon ymmärtäväni vanhempivalmentajan tarpeet ja tiedän voivani auttaa niissä asioissa, Isoviita linjaa.

Kehittäminen opetussuunnitelmasta ponnistaen

Tärkeimpänä tehtävänään hänellä on pelaajan laadukkaan arjen ja valmentajien osaamisen kehittäminen. Tämä tapahtuu VJS-metodin ja opetussuunnitelman raameista käsin.

– Harjoitusten sisältöjen, käytännön valmentamisen ja niistä annetun palautteen sekä muodollisten koulutusten kautta rakennetaan koko ajan tekemistä eteenpäin. Olen käytännössä mukana kaikissa harjoituksissa, Isoviita kuvaa kehitysprosessia.

– Haluan olla mahdollisimman hyvä apu ja meillä on niin huipputyyppejä mukana valmennustiimeissä, että uskon meille kehittyvän huippuvalmentajia tulevaisuutta ajatellen. Erityisesti haluan omalla toiminnallani tuoda täysillä heittäytymistä mukaan valmentamiseen, Isoviita päättää.

Mikäs sen innostavampi visio! Mahtavaa Jupe, kun olet meillä!